Copiii din Făgăraș nevaccinați „numărați“ de medicii de familie

1
251
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Copiii din Făgăraș nevaccinați „numărați“ de medicii de familie. Ministerul Sănătății a demarat o amplă campanie de informare cu privire la vaccinarea copiilor împotriva rujeolei și a complicaților sale. Reprezentanții Ministerului Sănătății amintește populației că una din patru persoane bolnavă, necesită internare și că 30% dintre cei ce se îmbolnăvesc de pojar fac complicații. În cadrul campaniei, medicii de familie vor desfăşura activităţi din campania de informare şi vaccinare a copiilor înscrişi pe lista medicilor de familie dar nevaccinaţi, precum şi a celor neînscrişi pe lista medicilor de familie, în special în comunităţile vulnerabile.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă,extrem de răspândită. Afectează până la 99,9% din populaţie, receptivitatea fiind generală. În populaţia urbană boala apare endemo-epidemic. Marea majoritate a populaţiei se îmbolnăveşte în copilărie, adulţii fiind imuni. Contagiozitatea boli este foarte mare. Transmiterea bolii se face de la omul bolnav, direct pe cale aerogenă. Simptomele apar de obicei la 10-12 zile de la contactul cu virusul și la început pot fi confundate cu o răceală obișnuită: secreții nazale, tuse și febră mică. Pe măsură ce boala progesează și în special între a treia și a șaptea zi de la debut, temperatura crește până la 39-41º,  iar pe corp apare o erupție caracteristică reprezentată de pete roșii care persistă de la 4 la 7 zile. Vaccinul este indicat pentru vaccinarea simultană rujeolică, urliană si rubeolică începând cu vârsta de 12 luni. În circumstanţe speciale, vaccinul poate fi administrat incepând cu vârsta de 9 luni.Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase, ca rujeola, este o prioritate națională. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu gasiti victime ale vaccinului si sa postati si experientele lor? De ce nu incepeti o ancheta ca la carte despre vaccinuri? De cecscrieti doar dupa ureche?

LĂSAȚI UN MESAJ