Copiii din Comăna și Crihalma vor putea viziona gratuit filme

0
142
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Începând cu 14 septembrie și până pe data de 22 octombrie, 20 de localități din Județul Brașov vor fi beneficiarii turneului Cinema Tour Kids – prima caravană de film națională dedicată exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale. Evenimentul se află la a 13 ediție. Datorită acestui proiect, copiii din localitățile Codlea, Comana, Crizbav, Crihalma, Dumbrăvița, Hărman, Holbav, Homorod, Jibert, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Râșnov, Rupea, Șoarș, Ucea de Jos, Vama Buzăului, Victoria, Viștea și Zărnești, vor putea viziona gratuit filmele din programul acestei ediții.
În celelalte 12 ediții derulate anterior, între iunie 2015 și septembrie 2021, caravanele au strâns peste 30.000 de copii la cele peste 200 de proiecții din 120 de localități diferite – sate și orașe fără cinematografe din România.
La această ediție organizatorii îi așteaptă pe cei mici cu filme de scurt și lung metraj, animație sau ficțiune din Danemarca, Norvegia, Suedia și desigur, România.
Copiii vor afla poveștile istețului Iqbal (din Iqbal Farooq și rețeta secretă), care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău, sau pe cea a unui băieţel inteligent care, deşi certat cu sportul, reuşeşte să primească titlul de „Portar la Liverpool”, sau poate pe cea a lui Miriam, care nu-și dorește, la rândul său, nimic altceva decât să joace fotbal, deși este îndemnată de mama să învețe cum „să se poarte ca o fetiță”.
Micii spectatori vor face cunoștință și cu Idunn, care are șapte ani și îi este frică de întuneric, sau cu Pottan, care va ajunge să construiască o rachetă spațială și îi va lua pe toți Sus în cer, dar nu înainte de a face o drumeție În Pădurea Hakke sau o plimbare plină de aventuri cu Ploddy, mașina de poliție, la datorie.
Programul de proiecții este disponibil pe http://cinematour.ro unde veți putea găsi informații complete despre toate filmele din selecție.
Intrarea la toate evenimentele din caravană este liberă.
Evenimentul este organizat de Asociaţia ENKIDU şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 50.000 de lei.
Sursa:newsbv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ