Copiii de la două grădiniţe din Făgăraş au confecţionat mărţişoare pentru preşcolarii din Cincu

0
84
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

martisor-cincuSe apropie primăvara cu paşi repezi iar copiii şi educatoarele s-au pregătit intens pentru zilele de Întâi şi 8 Martie. Aşa s-a întâmplat şi vineri, 26 februarie la Grădiniţa numărul 5 de pe strada Negoiu. Copiii de aici împreună cu cei de la Grădiniţa numărul 2 au pregătit mărţişoare pentru a le dărui persoanelor dragi.

Timp de mai bine de o oră, preşcolarii au lucrat împreună la confecţionarea de mărţişoare. Cu mânuţele care s-au mişcat ca nişte furnicuţe, copiii au dat formă aluatului prin care au trecut şnurul specific mărţişorului. Şi nici nu a fost foarte greu. Mărţişoarele au prins imediat viaţă. „Am lipit inimioare, pene, sclipici pe felicitare. Nu a fost greu să o facem“, „Am făcut două mărţişoare pentru mama şi pentru nişte copii“, ne-au spus micuţii.

Acţiunea a fost organizată în urma unui parteneriat numit „Caravana prieteniei“, încheiat între cele două instituţii de învăţământ. „Astăzi ne-am întâlnit în cadrul parteneriatului „Caravana prieteniei“ cu educatoarele şi copiii de la Grădiniţa numărul 2 ca să facem mărţişoare pentru copiii din Cincu. Copiii au lucrat pe mai multe ateliere. Unii au realizat felicitări, alţii mărţişoare din aluat sau ghips. Cu toţii ne-am străduit să confecţionăm cele mai frumoase mărţişoare“, ne-a spus Adriana Ghircoiaş, educatoare la Grădiniţa nr. 5.

Frumoasele obiecte vor ajunge în dar copiilor din Cincu. Chiar luni, de 1 martie, preşcolarii împreună cu educatoarele au mers la Cincu pentru a le face o surpriză micuţilor de acolo.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ