Copiii de la Dicta Făgăraș, pe scena de la Coresi Brașov

0
381
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

A fi mama unui copil cu cerințe speciale nu este deloc ușor, în spatele acestor reușite se află ore de muncă, plâns, frustrare, acceptare precum și iubire necondiționată, încredere și speranță! Astăzi este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și cu această ocazie, copiii îngrijiți la centrul Dicta din Făgăraș și Brașov au pregătit un program special. Ei vor cântat și vor dansat la pe scena amenajată în mall-ul Coresi din Brașov de la ora 17.00. I-am surprins în timp ce se pregăteau pentru spectacol iar imaginile vorbesc de la sine.

Ziua Internațional a Conștientizării Autismului este sprijinită de primăriile Făgăraș și Șoarș. De aceea în această seară, clădirile vor fi luminate pe exterior, în culoare albastră, culoarea specifică autismului. În centrul Dicta din Făgăraș amenajat în clădirea unde a funcționat o dată Administrația Financiară, lângă Primăria Făgăraș sunt înscrişi 38 de copii cu tulburări din spectrul autismului.

Autismul este o tulburare de neurodezvoltare.  Autismul și tulburarea din spectrul autismului (ASD) sunt termeni generali pentru un grup de persoane cu tulburări complexe ale dezvoltării creierului. Aceste tulburări sunt caracterizate, în grade diferite, de dificultățile de interacțiune socială, de comunicarea verbală și nonverbală și de comportamentele stereotipe.

LĂSAȚI UN MESAJ