Copiii au luat vacanță, poliția recomandă!

0
189
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Părinţii trebuie să fie responsabili de siguranţa propriilor copii, de aceea, în vederea prevenirii unor evenimente nedorite în perioada vacanţei şcolare, poliția aduce mai multe recomandări părinților:
Dacă rămân singuri acasă:
– Să nu deschidă uşa necunoscuţilor, indiferent de pretextul folosit de aceştia
– Să vă anunţe atunci cănd doresc să-şi invite acasă prietenii sau colegii
– Să vă comunice unde şi cu cine îşi petrec timpul
– Comunicaţi deschis copiilor despre pericolele internet-ului. Verificaţi periodic ce site-uri accesează şi ce postează în mediul on-line.
Dacă circulă neînsoţiţi pe stradă:
– Traversarea drumurilor publice se face numai pe marcajul pietonal („zebră”), prin dreptul indicatoarelor „trecere pentru pietoni”, şi la culoarea verde a semaforului.
– În localităţile unde nu sunt indicatoare, marcaje sau semafoare, traversarea se face pe la colţul străzii, perpendicular pe axa drumului, după o temeinică asigurare.
– Traversarea se face de fiecare dată în pas vioi. Să fie atenţi, să nu vorbească la telefon şi să nu asculte muzică atunci când se angajează în traversarea străzii.
– Pe timp de noapte, pietonii care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzută cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante.
– Sosirea în staţie a autobuzelor şi troleibuzelor trebuie aşteptată numai pe trotuar iar acolo unde nu există trotuare aşteptarea se va face în afara părţii carosabile.
– La coborâre, se aşteaptă plecarea autobuzului din staţie şi se traversează strada pe trecerea pentru pietoni.
La locurile de joacă:
– În vacanța de iarnă, copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în ceea ce privește practicarea sporturilor de iarnă (în special la săniuș), întrucât aceștia pot ajunge pe partea carosabilă, sau pe drumuri destinate circulației publice
– Să se joace numai în locuri special amenajate
– Să nu se joace pe stradă sau în locurile unde parchează maşinile
– Să nu accepte compania persoanelor necunoscute
– Să nu se afişeze ostentativ cu obiecte de valoare (ex. telefoane mobile). Acestea pot fi smulse cu uşurinţă de către infractori.

LĂSAȚI UN MESAJ