Contractul de finanțare pentru ocolitoarea Făgărașului, a fost semnat și de municipalitate

0
787
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat, vineri 10 februarie 2023, pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,  mdlpa.ro. , semnarea a 50 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 601.337.950,44 de lei. Printre cele 50 de contracte semnate prin „Anghel Saligny”, în valoare de peste 601 milioane lei se afla și proiectul pentru Varianta Ocolitoare a Municipiului Făgăraș care a primit 16.000.000 de lei.
Astăzi contractul de finanțare a ajuns și în mâna primarului Gheorghe Sucaciu, care a anunțat semnarea din partea municipalității a acestuia: ”Am bucuria să vă anunț, că s-au facut primii pași concreți în vederea începerii lucrărilor la varianta ocolitoare a Municipiului Făgăraș.
În acest sens, am semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în valoare de 16.000.000 lei. Urmează finalizarea licitației prin desemnarea constructorului, proiectarea tehnică și începerea lucrărilor.
Durata contractului este de 3 luni, pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică, respectiv 24 de luni, pentru execuția lucrărilor.
Varianta ocolitoare va fi construită în partea de nord a municipiului, pe o lungime de aproximativ 5,9 km, se va desprinde din DN1 la km 232+324 și se va închide în DN1 la km 236+263. În cadrul proiectului vor fi realizate trei intersecții giratorii pentru a permite accesul spre și dinspre DN1 și DJ104D. Pentru a asigura condiții optime de trafic, ele vor fi prevăzute cu sisteme de iluminat public și panouri antifonice.
În demersul pe care l-am făcut până în prezent, am primit sprijin din partea domnului senator Marius Dunca, acesta implicându-se activ în susținerea realizării variantei ocolitoare a Municipiul Făgăraș.
Chiar dacă suntem doar la începutul unui drum lung și anevoios, sunt convins că prin construirea acestei variante ocolitoare, Municipiul Făgăraș va intra în rândul orașelor europene care se vor putea lăuda cu o infrastructură rutieră modernizată.”– notează primarul Sucaciu, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ