Consiliul Local Șercaia va avea 13 consilieri, față de 11 cât avea până acum

0
332
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html
Ca urmare a creșterii populației, Consiliul Local Șercaia va avea 13 consilieri, cu doi mai mult decât în mandatul care se termină peste puțin timp. În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o astăzi la sediul Instituției Prefectului, Prefectul Mihai Cătălin Văsii a prezentat câteva aspecte referitoare la pregătirea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, care vor avea loc în data de 9 iunie a.c.
Astfel, în data de 15 aprilie va avea loc tragerea la sorți a președintelui Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, urmând ca acest for să își intre în atribuții.
De asemenea, a fost emis ordinul de prefect privind numărul de membri în consiliile locale din unitățile administrativ-teritoriale ale județului Brașov. În 5 unități administrativ-teritoriale, numărul membrilor consiliului local se va mări, ca urmare a creșterii populației. Este vorba despre unitățile administrativ-teritoriale Budila (numărul de consilieri locali va crește de la 13 la 15), Crizbav (numărul de consilieri locali va crește de la 11 la 13), Hălchiu (numărul de consilieri locali va crește de la 13 la 15), Sânpetru (numărul de consilieri locali va crește de la 15 la 17) și Șercaia (numărul de consilieri locali va crește de la 11 la 13).
Tot ca urmare a creșterii populației, în județul Brașov numărul secțiilor de votare se va mări la 466, de la 457 câte au existat la alegerile din anul 2020. În municipiul Brașov vor fi 6 noi secții de votare, în comuna Sânpetru 2 noi secții de votare și în comuna Cristian 1 secție de votare în plus față de anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ