Consiliul Județean Brașov vrea revizuirea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean

0
231
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Consiliul Județean Brașov intenționează să revizuiască Planul de Amenajare a Teritoriului Județean Brașov (PATJ), iar în acest sens a fost lansată informarea și consultare publicului. Acest plan reprezintă documentul de planificare strategică teritorială, care stabilește cadrul general de dezvoltare spațială pe termen lung, prin care se corelează investițiile publice sectoriale în plan teritorial, la nivel regional.
La nivelul județului Brașov, acesta a fost aprobat încă din 2005, iar lucrurile s-au schimbat „în teren” destul de mult de atunci. Pentru început locuitorii județului Brașov pot transmite propuneri și observații cu privire la acest plan, până în data de 5 august, fie prin depunerea lor la registratura CJ Brașov, prin poștă sau pe adresa relatii.publice.cj@judbrasov.ro. Aceste propuneri vor fi luate în calcul la întocmirea documentelor necesare procedurii de atribuire a serviciilor pentru actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Brașov.
„Scopul actualizării este de a face o corelare între prevederile actelor normative adoptate ulterior aprobării acestuia, noile documente europene în domeniu, prevederile actelor secțiunii Planului de Amenajare a teritoriului Național, programele de guvernare sectoriale, prevederile Planului de Dezvoltare Regională 2021 – 2027 Regiunea Centru și ale strategiilor de dezvoltare regională, ale Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, orizonturi 2013-2020-2030, ale Master Planurilor pentru infrastructura de apă și canalizare în județul Brașov, ale altor proiecte implementate sau în curs de implementare, cum ar fi de exemplu aeroportul de la Ghimbav, prevederile Planurilor Urbanistice Generale ale localităților din județ și ale planurilor de mobilitate urbană”, au precizat reprezentanții CJ Brașov.
sursa:bizbrasov.ro
sursa foto: https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBrasov/

LĂSAȚI UN MESAJ