Consilierii Județeni au aprobat construcția podului de la Comăna

0
253
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Conform hotărârii aprobate ieri în Consiliul Județean Brașov, la Comăna se va construi un pod nou, de beton. Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de plen de ieri indicatorii tehnico-economici pentru podul dintre Comăna și Crihalma și precum și pentru cel de la Măieruș. Pentru ambele proiecte, valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de 23,62 milioane lei. Pentru podul de la Comăna consilierilor județeni le-a fost prezentat un studiu de fezabilitate în care erau arătate două variante, una dintre ele, cea privind construirea unui pod nou, fiind şi soluţia agreată de administraţia judeţeană. Conform hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean Braşov, noul pod va fi realizat din beton, va avea o lungime de 86,60 metri şi rampe de acces cu o lungime de 640 de metri. Partea carosabilă de pe pod va avea o lăţime de 7,8 metri, iar pe rampe de 6.00 metri. De asemenea, se vor amenaja şi trotuare, cu lăţime de 1 metru. Pe noul pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h.
Valoarea totală a investiţiei, cu tot cu TVA, este estimată la 22.520.800 lei, durata de implementare a proiectului va fi de 15 luni, din care 12 luni vor dura lucrările. Plata lucrărilor se va face eşalonat, respectiv 11.500.000 lei în primul an şi 7.455.000 lei în cel de-al doilea an.
În prezent, pe DJ 104 K, între localităţile Comăna şi Crihamla este un pod de lemn, închis traficului rutier imediat după inundaţiile din luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ