Conform sondajelor de opinie, Zamfir şi Grapă câştigă detaşat

0
36
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Un recent sondaj de opinie realizat în Ţara Făgărasului îi dă câştigători detaşaţi pe candidaţii USL la Parlamentul României, Sebastian Grapă şi Daniel Zamfir. Aceştia ar câștiga peste 50% din sufragii ceea ce îi face automat parlamentari, fără a mai aştepta redistribuirile.
Un prestigios centru de sondare a opiniei publice, CCSB a realizat recent la nivel național un sondaj, cu scopul de a investiga intenţiile de vot ale cetățenilor. Conform datelor obţinute şi date publicităţii, la nivelul Municipiului Făgăraș, candidaţii USL în Colegiul 1, Daniel Zamfir la Camera Deputaţilor şi Sebastian Grapă la Senat ar obţine detaşat victoria şi câte un fotoliu de parlamentar.
Iată datele care reies din sondaj:

Senat
Sebastian Grapă USL – 66,8% din voturi
Braga Horaţiu ARD – 15%
Coste Marius PP-DD – 7,8%
Rotaru Mihai Stelian PRM – 4,3%
Simonca Laurențiu PER – 3,6%
Gergely Janoș UDMR – 2,5%

Camera Deputaţilor
Daniel Zamfir USL – 60,5% din voturi
Rasaliu Marian ARD – 16,5%
Blaga Lucian Mihai PP-DD- 8,8%
Hutopila Violeta – Independent- 4,7%
Babeț Paul Gabriel PER- 4,3%
Miloiu Gabriela Georgeta – PRM- 2,9%
Toase Imelda – UDMR- 2,3%

Dacă rezultatele de mai sus sunt confirmate de votul din 9 decembrie, cei doi liberali ar putea ajunge direct în parlament, fără a mai aştepta rezultatul redistribuirilor. Aceasta pentru faptul că ar obţine peste 50% din sufragiile alegătorilor din Făgăraş.

Sondajul face parte proiectul național efectuat de CCSB – ,,Pentru un cetățean bine informat și un Parlament curat,,. A fost realizat în perioada 26-30 noiembrie a.c., la nivelul municipiului Făgăraş, pe un eşantion reprezentativ de 800 de persoane cu vârsta mai mare de 18 ani. Marja de eroare este de plus-minus 3,5%, la un grad de probabilitate de garantare a rezultatelor de 95%. Din totalul eşantionului, 581 de persoane, adică 72,6%, au declarat că vor merge la vot. Având în vedere faptul că pe listele de la secțiile de votare vor apărea toate persoanele cu drept de vot arondate secției respective se poate estima o prezență la vot de 58%.

LĂSAȚI UN MESAJ