Conferinţe în Postul Mare

0
54
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Pe parcursul Postului Mare, la Făgăraş va avea loc o serie de conferinţe menite să ofere o parte din hrana sufletească de care cei care postesc au nevoie în această perioadă. Întâlnirile sunt organizate de Asociaţia Pentru Isihasm în colaborare cu Protopopiatele Ortodoxe Făgăraş I şi II şi Casa Municipală de Cultură.
Pentru a parcurge călătoria Postului Mare cu folos, renunţarea la anumite alimente trebuie însoţită de o mai mare atenţie acordată hranei pentru suflet şi minte. „A posti este izvor de bucurie. Postul trupului este hrană pentru suflet, iar cuvintele duhovniceşti sunt hrană pentru minte” – sub acest generic sunt organizate la Făgăraş conferinţele care vor avea loc în timpul Postului Paştilor. Această hrană pentru suflet şi minte va fi oferită prin întâlnirea cu diverse personalităţi ale vieţii spirituale ortodoxe contemporane.
Despre rolul acestor seri duhovniceşti ne-au spus câteva cuvinte organizatorii lor: „Astăzi lumea caută doar să se distreze, dar astfel ea este lipsită de bucuria care poate fi numai de la Dumnezeu. Conferinţele din Postul Mare aduc bucuria în sufletele credincioase. Bucuria de a auzi altceva. Bucuria de a asculta personalităţi cunoscute din lumea Teologiei. Bucuria de a fi împreună. De a înţelege postul ca bucurie.”, ne-a spus Părintele protopop Marcel Dobrea. „Prin aceste conferinţe ne dorim să menţinem în conştiinţa credinciosului pe toată perioada Postului Mare că a ţine post nu se reduce la a nu mânca de dulce, ci înseamnă şi a ne pregăti să întâmpinăm cu inima curată Învierea Domnului”, ne-a declarat domnul Ioan Cişmileanu, directorul Asociaţiei Pentru Isihasm.
Pentru că prima săptămână este dedicată participării la Canonul cel Mare, întâlnirile încep din a doua săptămână din Post şi vor avea loc în fiecare marţi, de la ora 18, în sala mică a Casei de Cultură.
Natalia Corlean

Popasuri duhovniceşti pe calea Postului Mare
6 martie – 3 aprilie 2012

Marţi, 6 martie, Pr. conf. dr. Emil Jurcan – Maturitatea în Hristos
Marţi, 13 martie, Pr. Nicolae Tănase – Dacă Postul nu ne schimbă, este pierdere de timp
Marţi, 20 martie, ÎPS Dr. Laurenţiu – Postul de bucate şi postul de păcate
Marţi, 27 martie, Pr. Simion Săsăujan – Milostenia, preoţia mirenilor
Marţi, 3 aprilie, Pr. conf. dr. Constantin Necula – Porunca iubirii şi responsabilitatea socială a creştinului de azi

LĂSAȚI UN MESAJ