
În urmă cu doi ani la Mândra, în județul Brașov, debuta prima ediție a ”Festivalului Cepei Roșii”, un eveniment care an de an a crescut în audiență, iar evenimentele din cadrul festivalului au căpătat amploare. Tot în acea perioadă a fost lansat și conceptul „Porți deschise-n sat”. În acest fel turiștii se plimbă pe ulițele satului Mândra și ajung în gospodăriile și spațiile culturale deschise cu ocazia Festivalului Cepei Roșii.
Așa s-a întâmplat și în weekendul 24- 25 august 2024, la cea de-a treia ediție. Conferința cu părintele Constantin Necula și duelurile de strigături între comunitățile din Țara Făgărașului, au adunat lângă biserica din sat, sus în Deal la Cruce, sute de spectatori. Cum audiența pentru conferința părintelui Necula și a doua zi, duelul de strigături, anunța audiență record, organizatorii au apelat la închirierea unui cort professional pentru evenimente. ”Este pentru prima dată când, două dintre evenimentele festivalului Cepei Roșii, le desfășurăm afară. Inițial am vrut să facem duelul de strigături și conferința Părintelui Necula la Căminul Cultural, însă anul trecut ne-am lovit de lipsa spațiului, dar și de căldura insuportabilă de acolo. Atunci am decis să închiriem un cort profesional, pentru că este mult mai util și ca spațiu și ca poziționare. Sus în deal la cruce este un loc foarte iubit de locuitorii comunei noastre”- ne-a declarat Emil Morar, vice- primarul comunei Mândra.
Cele două evenimente au adunat sute de locuitori din zona Țării Făgărașului, dar și din alte locuri din țară. Datorită cortului profesional, condițiile de desfășurarea au fost excelente, soarele arzător neputând afecta pe nimeni dintre cei prezenți, care au participat ore întregi la cele două manifestări.
”Este al doilea eveniment la care participăm, oferind condiții foarte bune de desfășurare, primul eveniment a fost Rezistența Bike- Fest Festival, 9-11 august. Faptul că în luna august evenimentele s-au putut desfășura outdoor, în condiții foarte bune, ne mulțumește și ne provoacă”- a declarat Valentin Constantin, reprezentant firmă de închiriere cort professional.
Cortul profesional care a asigurat condițiile de desfășurare la cele două evenimente, fost achiziționat în urma unui proiect de finanțare obținut prin AFIR- programul de finanțare PNDR, prin GAL- Răsăritul Țării Făgărașului.
Proiectul ”Recreere și agrement în cort profesional”este finanțat de AFIR- programul de finanțare PNDR, prin GAL- Răsăritul Țării Făgărașului. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului și nu reflectă neapărat poziția oficială a Uniunii Europene.