Conducerea spitalului Făgăraș cere DREPT LA REPLICĂ!

1
351
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Conducerea spitalului Făgăraș cere drept la replică. Referitor la unele afirmații apărute în presa locală scrisă din Făgăraș privind activitate Secției de Pediatrie, conducerea spitalului „Aurel Tulbure“ a trimis la redacția Făgăraș TV un comunicat de presă. În comunicat se precizează că „În virtutea dreptului la replică vă facem cunoscută poziția Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș cu privire la următoarele informații apărute în presă vis-a-vis de condițiile igienico-sanitare la Secția de Pediatrie a spitalului.

Spitalul „“Aurel Tulbure“ Făgăraș funcționează în baza  Autorizației Sanitare de Funcționare, eliberată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov cu Programul Operațional pentru anul în curs, având ca acțiune programată „Mutarea în locație nouă complet reabilitată a Secției Pediatrie“ cu termen de execuție 30.09.2017.

 Până la realizarea obiectivului din Programul Operațional pe anul în curs, funcționează într-unul din pavilioanele unității sanitare, în care microclimatul este asigurat în sistem centralizat: a fost schimbată o parte din vechea tâmplărie lemnoasă cu tâmplărie PVC și în saloanele unde este necesar a fost suplimentată încălzirea cu calorifere electrice.

Legat de afirmația „Mobilierul, saltele, lenjeriile de pat, pijamalele, halatele, toate acestea sunt uzate, cârpite și chiar rupte“ vă aducem la cunoștiință că mobilerul din saloane este cu suprafețe, saltele și lenjerii corespunzătoare și sunt în număr suficient: de asemenea , există pijamale și halate pentru aparținători, tot în număr suficient.

De asemenea reprezentanții spitalului doresc să mai precizeze că „Pacientul la care se face referire , o fetiță de 5 anișori stă înfofolită într/un pat al Secției de Pediatrie…, iar pe cap avea înfășurat un material care nici pe departe nu seamănă a fular sau căciulă“ a fost deparazitată în ziua de 9 ianuarie 2017, operațiune consemnată în Raportul infirmierelor și de aceea purta pe cap un scutec în vederea deparazitării. Această fetiță și-a pierdut mama și este crescută împreună cu ceilalți copii, doar de către tată. A fost foarte afectată pentru că a fost internată și ruptă din sânul familiei. Nici nu a dorit să vorbească cu persoana venită pentru „“ play therapy“. Lucrurile s-au schimbat după ce a fost internată și sora ei mai mare, care prezenta aceeași simptomatologie, fetița în cauză devenind voioasă cu o stare bună de spirit.“ 

În comunicat se menționează faptul că “ Cu ocazia controalelor igienico-sanitare, efectuate de inspectorii sanitari ai DSP Județul Brașov și ai DSP Jud. Neamț – controale încrucișate, nu au fost constatate deficiențele sesizate în articolul respectiv cu privire la microclimat, cazarmament și veselă. Clădirea necesită reparații capitale, Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș a hotărât mutarea Secției de Pediatrie în pavilionul central, demersuri care au fost inițiate.

1 COMENTARIU

  1. La spitalul din Fagaras mor oameni cu zile, pentru ca nu sunt tratati cum ar fi nevoie, Treaba cu conditiile de igiena este pe planul doi ca importanta.

LĂSAȚI UN MESAJ