Concurs de şah la Fundaţia „Negru Vodă“

0
54
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

sah-copiiElevii de la mai multe şcoli făgărăşene au participat luni, 31 mai, la un concurs de şah. Evenimentul „Memorialul Raluca Olteanu“, aflat la cea de-a 12-a ediţie, s-a desfăşurat la Fundaţia Culturală „Negru Vodă“. Pentru prima dată, la acest concurs au participat şi elevi de la Şcoala Specială din municipiu.

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an reprezentanţii Fundaţiei Culturale „Negru Vodă“ să organizeze concursul de şah „Memorialul Raluca Olteanu“. Luni, 31 mai, zeci de copii s-au întrecut mai multe ore în a-şi demonstra isteţimea. „Şi în acest an a avut loc concursul tradiţional de şah „Memorialul Raluca Olteanu“, concurs care a capacitat interesul mai multor copii. Chiar dacă a fost o zi de grevă, participarea a fost una destul de numeroasă“, a spus directorul Fundaţiei Culturale „Negru Vodă“, Florentin Olteanu.

sah-cartiÎn acest an, la concurs au participat şi copiii de la Şcoala Specială din Făgăraş. „Ne-am bucurat de prezenţa copiilor de la Şcoala Specială din Făgăraş. Este pentru prima dată când participă şi ei. Recunosc, i-am descoperit doar în urmă cu câteva luni şi am rămas uimiţi de pasiunea pe care o au pentru acest sport al minţii. Mă bucur că le-au alături profesori care i-au învăţat tainele acestui joc şi, se pare că munca acestora nu a fost zadarnică“, a mai menţionat directorul Fundaţiei Culturale „Negru Vodă“. Copiii prezenţi s-au pregătit timp de mai multe luni pentru acest concurs. „Îmi place foarte mult şahul. L-am învăţat de mic copil şi l-am îndrăgit din prima clipă“, „Este un joc al minţii, un joc la care trebuie mult să te gândeşti. E ca şi matematică, totul aici are o logică. Şi orice mutare greşită te poate costa întreaga partidă“, „Nu am venit la acest concurs să câştig, ci important este să particip. Am muncit mult, dar şahul îmi place mult şi pot spune că joc din pasiune“, au spus concurenţii.

La sfârşit, câştigătorii au primit diplome, cărţi şi DVD-uri.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ