Concurs de matematică la Colegiul „Doamna Stanca“

0
85
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

cangurulPeste 120 de elevi de la Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca” s-au întrecut vinjeri, 19 martie într-ale matematicii. Concursul European de matematică ,,Cangurul” a reunit cei mai buni elevi ai şcolii. Timp de aproape o oră aceştia au încercat să rezolve toate cele 30 de probleme. Concursul se bucură de un real succes şi asta pentru că, în ultimii doi ani, un elev s-a calificat la faza naţională, obţinând locul al doilea.

Concursul european de matematică ,,Cangurul” datează din anul 1993. De atunci şi până în prezent, acesta se bucură de un succes deosebit printre elevii de la Colegiul Naţional Doamna Stanca. ,,Concursul european de matematică ,,Cangurul” datează din anul 1993. De atunci şi până în prezent acesta se bucură de un adevărat succes la şcoala noastră. În acest an, la clasele III-XII avem 120 de participanţi. De asemenea, în luna aprilie vom mai organiza un concurs de matematică pentru elevii claselor I şi a II-a. Iar în luna mai se va organiza ,,Cangurul În Lumea Poveştilor”, un concurs dedicat claselor I-IV”, a spus Aurel Aldea, profesor de matematică C.N. ,,Doamna Stanca”.

Fiecare participant va primit o revistă, unde sunt trecute toate subiectele, cu cinci variante de răspuns la fiecare problemă. O noutate în acest an o noutate o reprezintă faptucl că la clasele liceale elevii pot alege între o problemă de matematică şi una de informatică. Iar la clasele a VII-a şi a VIII-a elevii au avut şi 10 probleme din celelalte discipline. ,,Exerciţiile au fost destul de uşoare, nu am avut probleme în a le rezolva. Sper la un rezultat cât mai bun în acest an”, ,,Este pentru prima oară când particip la acest concurs şi sper să mă descurc cât mai bune. Subiectele nu mi s-au părut atât de grele”, ,,Am rezolvat toate cele 30 de probleme pe care le-am avut şi sper să obţin un rezultat cât mai bun. Şi, dacă se poate, să mă calific mai departe, la faza naţională”, au spus şcolarii înscrişi la concurs.

Răspunsurile vor fi corectate la Bucureşti, iar în perioada 20 – 24 mai se va desfăşura etapa naţională a concursului. ,,Cangurul” se bucură de un adevărat succes printre elevii colegiului. Şi asta pentru că, doar în ultimii doi ani, elevul Alin Cozma a reuşit să se califice la faza naţională, reuşind să obţină locul al doilea. ,,Elevul Alin Cozma este acum student şi nu ne mai poate reprezenta. Dar sperăm ca un alt elev să ajungă la naţionale şi, de ce nu, să obţină rezultate cât mai bune. Noi sperăm chiar şi la primul loc”, a completat profesorul Aurel Aldea.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ