Concert pentru salvarea Bisericii Evanghelice din Felmer

0
179
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sâmbătă, 5 august, locuitorii satului Felmer vor avea parte de un alt tip de eveniment. Totul se va petrece în jurul bisericii evanghelice fortificate din Felmer. Evenimentul va începe cu o masă ţărănească cu produse locale, organizată, începând cu ora 15.00, în curtea casei parohiale evanghelice care se află vis-a-vis de biserică. Meniul cuprinde gustări, ciorbă de fasole cu afumătură, supă de cartofi cu tarhon, cârnaţi proaspeţi de casă cu varză călită şi mămăligă, prăjituri de casă, cafea, răcoritoare, plus alte surprize. Costul unui meniu este de 50 de lei/persoană. Participarea se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, la email [email protected] sau la telefon 0268.255.558.
Momentul central al evenimentului, care îşi propune să vină în sprijinul demersurilor de salvare a unui monument istoric de valoare, iniţiate de Asociaţia Renascendis, este concertul-lectură „Ein feste Burg – memoria fortificaţiilor de piatră”, în care se vor face auzite creaţii muzicale de Bach, Abel, Haydn, Mozart, Böhm, Franck, alături de versuri de Ioana Ieronim din volumul „Triumful paparudei”, care vorbesc despre disoluţia comunităţilor săseşti şi despre nostalgia copilăriei petrecute în spaţiul multicultural transilvănean. Vor participa Marina Constantinescu – lectură, Melinda Sámson – soprană, Péter Kővári (Ungaria) – orgă, Attila J. Szabó – violoncel. Concertul este organizat în cadrul Festivalului de Film şi Istorii- Râşnov (28 iulie – 6 august 2017). Concertul începe de la ora 19.00, iar intrarea este gratuită, dar oricine doreşte, poate face o donaţie.
Concertul va fi urmat de proiecţii de filme documentare, în biserică şi în ruina fostei şcoli evanghelice. Intrarea este liberă! Va rula documentarul „Satul, biserica şi poveştile mele” (2011, 52 min.), regia Mihai Dragomir, producător Asociaţia Mioritics; şi scurt-metrajele realizate de liceeni din Făgăraş, în cadrul atelierelor „DocT – Documenting through Technology” organizate de CEVA- Centrul pentru Educaţie Vizuală şI Antropologie.
Toate fondurile strânse cu prilejul acestui eveniment vor fi folosite pentru salvarea monumentului.

LĂSAȚI UN MESAJ