Comunităţi eficiente

0
39
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Făgărăşenii vor putea învăţa să economisească energia. Totul în cadrul unui proiect al municipiului Făgăraş. Acest proeict este de fapt un concurs între comunităţile eficiente din ţara noastră dar şi între alte 15 ţări europene care se angajează să economisească cea mai mare cantitate de energie.

Proiectul presupune economisirea energiei dar şi modul în care acest lucru se poate face fără să compromită standardele de viaţă. Pe mulţi dintre locuitori îi va ajuta să facă legătura dintre activităţile de zi cu zi şi importanţa protecţiei mediului oferind participanţilor atât informaţii cât şi inspiraţie pentru a face primul pas către un stil de viaţă diferit. Nu este doar un proiect ci şi un concurs prin care membrii făgărăşeni şi membrii celorlalte ţări vor veni cu idei cum să economisească energie. Perioada desfăşurării acestui concurs este 1 decembrie – 31 martie 2013.
„Municipalitatea Făgăraş s-a înscris în acest proiect „Comunitatea eficientă“. Prin acesta vrem să reducem emisiile de CO2 din municipiu astfel încât să ne încadrăm în ţinta propusă. Scopul acestui proiect este de a-i face pe oameni să înţeleagă legătura între consumul lor de energie, costul şi impactul asupra mediului. Prin acest proiect participanţii vor economisi bani, vor câştiga şi un premiu“, a spus Dacia Săpătoru, consilier energetic în cadrul Primăriei Făgăraş.
La întâlnirea de astăzi au fost prezente cadre didactice dar şi simplii făgărăşeni care au dorit să cunoască modalităţile de econimisire a energiei electrice. De asemena a fost prezent şi un expert în energie de la Agenţia Locală a Energiei din Alba Iulia. În urma acestui proiect-concurs cei mai buni care vor reuşi să economisească energia prin diferite modalităţi vor fi premiaţi.
(L.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ