
De la 1 iunie 2009,
APĂ CANAL SA SIBIU furnizează servicii în municipiul Făgăraş
Ne aflăm la începutul unui drum pe care dorim să-l parcurgem împreună, ca parteneri. Scopul nostru este acela de a vă oferi servicii de calitate, conform aşteptariilor dvs. şi standardelor impuse de legislaţia în domeniu.
SC APĂ CANAL SA Sibiu a preluat, începând cu 1 iunie 2009, activitatea de furnizare a apei potabile, de captare, transport şi tratare a apelor uzate din localitatea dvs. şi aceste lucruri dorim să le facem cât mai bine, ţinând cont de aşteptările şi necesităţile fiecărui client.
SC APĂ CANAL SA Sibiu deserveşte în prezent un număr de aproximativ 200.000 de consumatori, fiind continuatoarea celor care de 115 ani asigură apa la robinetele sibienilor.
Conducerea societăţii acordă o atenţie permanentă comunicării cu angajaţii, autorităţile şi comunităţile locale, respectării politicii integrate de calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă, scopul fiind de a furniza servicii la standardele de calitate impuse de legislaţia în vigoare.
În 2002 a fost aprobat Proiectul ISPA privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Municipiul Sibiu, APĂ CANAL derulând cu sprijinul Uniunii Europene un proiect în valoare totală de 37,5 milioane Euro ce a vizat modernizarea Uzinei de Apă “Dumbrava”, a Staţiei de Epurare, reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, contorizarea tuturor branşamentelor, achiziţia de echipamente şi utilaje, proiect intrat deja în faza finală.
Performanţele ne-au permis o dezvoltare susţinută, APĂ CANAL SA devenind al doilea operator regional din România a cărui activitate depăşeşte graniţele judeţului.
Încheierea investiţiilor din Măsura ISPA nu înseamnă decât startul altui proiect, mai amplu, menit să asigure o creştere a calităţii serviciilor şi a ariei deservite de APĂ CANAL Sibiu. Este şansa fiecărei localităţi beneficiare a serviciilor companiei noastre de a atinge standardele europene de confort social impuse României de către Uniunea Europeană.
Pentru a putea împlini acest obiectiv comun, SC APA CANAL SA a devenit operator regional, desemnat de Asociaţia de Dezvoltare Comunitară “Apa Sibiu”, la care şi municipiul Făgăraş a aderat.
Respectând dorinţele şi particularităţiile fiecărei administraţii ce compun asociaţia, precum şi recomandările Ministerului Mediului şi Dezvolării Durabile, APĂ CANAL SA va efectua o serie de investiţii prevăzute într-un Studiu de Fezabilitate, document ce reflectă parcursul dezvoltării tuturor comunităţiilor locale implicate.
Conform proiectului, derulat din fonduri de coeziune (post-aderare), APĂ CANAL Sibiu va derula finanţări în valoare de aproximativ 100 milioane Euro.
Pentru municipiul Făgăraş, APĂ CANAL Sibiu va moderniza sistemele de captare şi tratare a apei, reţelele de distribuţie şi canalizare, precum şi achiziţiona echipamente de specialitate.
Investiţiile sunt:
1. Captarea apei
– Reabilitare a două rezervoare de înmagazinare
– Reabilitarea a 30 de puţuri
– Realizarea unui post de transformare pentru aliemntare cu energie electrică
– Instalaţii de automatizare corespunzătoare noilor pompe
– Două staţii de dezinfecţie a apei
2. Aducţiune
– Construcţia a 2 km. de conduct de legătură de la puţuri Dn 90-350 mm, inclusive lucrări de punere în funcţiune
– Reabilitarea a 10 km de aducţiune Dn 300 mm
3. Reţele distribuţie apă
– Reabilitare a 32,8 km. reţele şi branşamente
4. Reţele de canalizare
– Reabilitare a 3,3 km de colector Dn 315 mm
– Construcţia a 3 staţii noi de pompare şi reabilitarea uneia existente
– Extinderea cu 29,5 km a reţelei de canalizare cu branşamente
– Reabilitarea a 15 kim de reţea cu branşamente
Valoarea investiţiilor este de 18.283.148 Euro şi vor fi realizate până în anul 2012.
Convinşi fiind că avem un scop comun, acela ca la robinetele dvs. să curgă apă de calitate, 24 de ore din 24, vă asigurăm că vom face tot posibilul ca APĂ CANAL SA Sibiu să fie un furnizor de încredere al acestor servicii vitale !
Director general,
Ing. Mircea Niculescu