Colecţionar de o viaţă

0
36
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

O viaţă dedicată literaturii şi pasiunii de colecţionar. Ursuleţi de pluş, ceasuri, carpete sunt doar câteva din obiectele pe care un făgărăşean le-a colecţionat de-a lungul anilor. Este vorba despre scriitorul Mircea Mihai Kiss care, pe lângă pasiunea de a scrie, a prins un mare drag pentru colecţionarea jucăriilor din pluş.

A scris peste 15 cărţi de poezie, romane şi poveşti muzicale pentru copii, însă pe lângă toate aceste lucrări ale sale, scriitorul făgărăşean Mircea Mihai Kiss are şi alte pasiuni. Una dintre ele este colecţionarea jucăriilor din pluş. Colecţia are peste 200 de exemplare care, fie au fost primite de la prieteni, fie au fost cumpărate de el. Toată povestea acestor pluşuri a început în urmă cu mai bine de 10 ani.

Nu doar ursuleţii îi umple casa scriitorului. O altă colecţie care schimbă înfăţişarea locuinţei este cea de goblenuri pe care scriitorul le-a făcut singur şi pe care, de-a lungul anilor le-a dăruit prietenilor dragi. Un perete al casei este îmbrăcat în carpete înrămate şi păstrate cum nu se poate mai bine.

De asemenea, câteva zeci de sticle de vin vechi de peste 50 de ani primite cadou de la diferite cunoştinţe şi prieteni le păstrează cu sfinţenie într-un colţ al casei. Ceasuri elveţiene de buzunar din argint care au şi ele locul lor de cinste din locuinţa scriitorului.
La cei peste 80 de ani ai săi îşi priveşte cu mândrie colecţiile pe care le îngrijeşte şi cu care se mândreşte peste tot. Nu mai are pe nimeni din familie în viaţă însă toate aceste obiecte sunt ca şi o familie pentru scriitor. Fiecare bucată de carpetă sau fiecare ursuleţ are o poveste minunată pe care scriitorul o spune tuturor celor care îi calcă pragul casei.
(L.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ