Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină

0
118
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o nouă avertizare Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină pentru mare parte din țară. De miercuri, însă, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.
Avertizarea de instabilitate atmosferică este în vigoare marți, între orele 12.00 – 22.00. În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Sunt vizate 30 de județe printre care și Brașov, Sibiu, Argeș și Vâlcea.
Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți, 16 august, pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri, 17 august, cu precădere în nord, centru și nord-est. De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.
În zona Transilvaniei, procesul de încălzire a vremii se va încheia în jurul datei de 19 august, când maximele termice vor atinge în medie 34 de grade, iar minimele 17 grade. În următoarele două zile, media temperaturilor maxime va scădea cu aproximativ 7…8 grade, iar a minimelor cu 2…4 grade. În continuare nu vor mai fi variații semnificative, valorile termice maxime vor avea o medie apropiată de 28 de grade, iar minimele de 13 grade. Vor fi condiții pentru averse aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse acestea se vor semnala la începutul intervalului, precum și între 19 și 21 august.
La munte vremea se va încălzi până în jurul datei de 19 august, atunci când media maximelor termice va ajunge să atingă aproximativ 26 de grade, iar a minimelor va fi de 13…15 grade. În zilele imediat următoare se va răcori, iar între 22 și 28 august temperaturile maxime vor avea o medie între 17 și 20 de grade, iar minimele între 9 și 12 grade. Vor fi perioade cu averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în primele două și între 19 și 24 august.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ