Clădirea My Place, mistuită de flăcări!

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Peste 150 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă de sărbători, după incendiul care a izbucnit ieri la My Place. Chiriaşii sunt pregătiţi să se constituie în parte civilă pentru a da în judecată firma Iporo Com, proprietara My Place.
Interesant este că pompierii au intrat cu întârziere în lupta cu flăcările deoarece au fost nevoiţi să tragă apă de la Unirea Shopping Center. „Cred că nu aveau hidranţi, nu ştiu ce naiba au. Cei de la Unirea au o rezervă de 500 de tone de apă pentru cazurile în care se opreşte apa sau izbucnesc incendii”, a declarat pentru bzb.ro proprietarul unui spaţiu comercial din My Place.
Pagubele sunt însemnate, mai ales că de curând se deschiseseră două cafenele în care investiţiile se ridicau la aproximativ 300.000 de euro, iar pentru perioada următoare era anunţată deschiderea unui restaurant italian.
Chiriaşii din My Place susţin că focul ar fi plecat de la noul hotel aflat în construcţie lângă My Place, după care s-ar fi extins la ultimul etaj al centrului comercial, care adăposteşte clubul Kasho.

Incendiul a izbucnit după-amiază. My Place este o investiţie de patru milioane de euro inaugurată în 2005. Lovitura este cu atât mai mare pentru compania Iporo Com SRL, cea care construia şi hotelul din zonă, cu cât se pregătea să inaugureze hotelul până la finele anului. Investiţia totală în unitatea de cazare se ridică la zece milioane de euro. Constructorul Hotelului este compania Bog`Art.
Patru milioane de euro a fost investiţia iniţială în parter şi primul etaj. Investiţia în clubul Kasho şi sala de sport adaugă încă două – trei milioane de euro. Investiţiile făcute de chiriaşi se ridică la aproape două milioane de euro, iar fondul de marfă valorează încă peste un milion de euro. În total zece milioane de euro. Plus 150 de locuri de muncă pierdute. La acestea se adaugă şi pierderea legată de nedeschiderea la timp a hotelului care urma să opereze sub brandul Kronwell. Acesta nu a fost atins de flăcări, dar în niciun caz nu se va mai putea demara activitatea în acest an, deşi la târgurile de profil a reuşit să atragă turişti care urmau să îşi petreacă aici Revelionul.

LĂSAȚI UN MESAJ