Cladirea bazinului de înot din Parcul Regina Maria prinde contur

0
85
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Lucrările la complexul sportiv din parcul Regina Maria au ajuns într-un stadiu avansat al construcției. În luna septembrie a anului trecut, au fost finalizate fundațiile și pereții subsolului tehnic, iar acum se lucrează la acoperișul bazinului de înot. Conform proiectului, în locul fostului ștrand din parc, se construiește un bazin de înot, acoperit, din categoria semiolimpic cu opt culoare. Aici vor avea acces la antrenamente pentru competițiile de natație, copiii din municipiu și Țara Făgărașului. Datorită dimensiunilor, 25 m lungime și 21 m lățime, va putea fi omologat pentru concursurile naţionale şi internaţionale, demersurile necesare în acest sens fiind începute. În afara orelor de antrenament, acesta va putea fi folosit de toți iubitorii acestui sport.
Vor mai fi realizate un bazin mic, tot acoperit, cu dimensiunea de 15 x 7 m – destinat doar copiilor, un bazin de hidromasaj cu dimensiuni de 7 x 3 m, saună uscată, saună umedă și saună sărată. Vor exista toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, grupuri sanitare, lift, cabinet medical, sală de recuperare, spații tehnice, tribune etc.
Proiectul este implementat de Compania Națională de Investiții (CNI), cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în valoare de 18,3 milioane de lei (fără TVA). În apropiere, pe locul vechiului stadion de zgură, tot în implementarea CNI, acum în ultima fază înaintea semnării contractului de execuție a lucrării- contestarea licitației, se află un alt proiect care va întregi Complexul Sportiv din Parcul Regina Maria. Este vorba de construirea unei baze sportive de tip 1. Aceasta va avea în componență un teren de fotbal gazonat, de dimensiuni normale, instalație de nocturnă, tribună de 500 de locuri, un alt teren sintetic, multifuncțional cu dimensiunea de 60 X 40 m, parcare, clădire administrativă pentru vestiare, birouri, magazie, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ