Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

0
54
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

haleala1Ingrediente:
o cană şi jumătate de fasole boabe, 1 morcov,
1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, o ceapă de mărime medie,
două roşii, două linguri de bulion, cimbru, mărar verde, câteva feliuţe slăninuţă afumată şi 1 kg ciolan afumat.

Mod de preparare:

Pui ciolanul la fiert şi când se desprinde cu uşurinţă carnea de pe el îl scoţi din zeamă şi curăţi carnea de pe os după care o tai în bucăţi mici. Cureţi legumele şi le toci: zarzavaturile în bucăţele foarte mici şi ceapa peştişori;

Fasolea o pui la fiert în zeama în care a fiert ciolanul. Dupa ce a fiert fasolea, căleşti legumele căteva minute şi le adaugi şi pe ele în oală.

Tai slăninuţa mărunt şi o căleşti puţin după care o pui în oală.
Pui bulionul. După ce au fiert şi legumele, adaugi roşiile tăiate cubuleţe, sare, cimbru şi mărarul tocat mărunt. Se mai lasă câteva minute la foc mic.

LĂSAȚI UN MESAJ