Chef la nunta de aur

0
43
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

nunta-de-aur-barbati-masaPeste o sută de pensionari din Făgăraş au făcut mare chef la celebrarea a 50 de ani de căsătorie şi chiar mai mult. Ziua de joi, 15 octombrie, a fost una specială pentru aceste cupluri care şi-au serbat nunta de aur. La împlinirea celor 50 de ani de la căsătorie, Primăria le-a organizat o petrecere în toată regula.

nunta-de-aur-masa-si-dansPeste 100 de făgărăşeni de vârsta a treia au fost sărbătoriţi joi, 15 octombrie, cu mare fast. În cinstea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi chiar mai mult, reprezentanţii Primăriei au organizat, aşa cum au obişnuit în ultimii ani, nunta de aur. Bucuria a fost că la petrecere au participat mult mai mulţi oameni decât anul trecut. „E deja a doua ediţie şi mă bucur că sunt mai multe cupluri decât anul trecut. Asta denotă că există mulţi oameni care preferă să petreacă şi reuşesc să treacă de această frumoasă vârstă. Am vrut să le urăm astăzi doar sănătate pentru că pe lângă bucuriile mari pe care le-au avut în viaţă: copii, nepoţi, strănepoţi, cred că mai au nevoie doar de un singur lucru: sănătate, pentru că noi avem nevoie de aceşti oameni minunaţi, pentru binele Făgăraşului şi pentru un comportament mai bun al tinerilor de astăzi“, ne-a declarat Sorin Mănduc, primarul oraşului.

nunta-de-aur-perechi-dansToţi cei prezenţi au primit şi binecuvântarea unui preot. „Aceşti oameni au fost binecuvântaţi să împlinească 50 de ani şi mai bine de căsătorie. Tot meritul este al lui Dumnezeu. M-am bucurat foarte mult pentru această zi. Am văzut lacrimi în ochii multora. Aceşti oameni se silesc să se bucure de fiecare clipă a vieţii lor. Noi, cei tineri, nu ne dăm seama că o zi a unui bătrân e mult mai lungă decât a unui tânăr. Le doresc din toată inima: durerea omenească în veci să nu-i ajungă, le fie scurt necazul, dar fericirea lungă“, le-a urat părintele Cornel Urs.
Apoi s-a dat startul la distracţie. „Am chemat şi artişti de muzică populară, să-i încânte pe invitaţi şi am încercat ca şi meniul să îl alcătuim în aşa fel încât să aducă a nuntă românească“, ne-a mai declarat primarul oraşului.

nunta-de-aur-dans-indivSărbătoriţii au savurat ca în tinereţe momentele petrecute la nunta organizată special în cinstea lor. Sărbătoriţii au dansat şi au depănat amintiri de demult. „Ne distrăm foarte bine. Suntem mulţumiţi că am primit această petrecere în dar. A fost o surpriză tare plăcută“, „Ne place, am dansat, am mâncat, ne-am simţit ca la 20 de ani. Noi împlinim anul acesta 54 de ani de căsnicie şi e tare frumos din partea primarului că ne-a invitat la o asemenea petrecere“, ne-au declarat câţiva invitaţi.

Invitaţii la petrecere au ţinut să împărtăşească şi celor tineri câteva ceva din secretele unei căsnicii trainice. „Înţelegere, respect, fără înjurături şi fără bătăi. Cu multă dragoste şi răbdare“, „Când unul este nervos, celălalt trebuie să tacă şi invers. E tare important să te înţelegi unul pe celălalt. Noi nu vă dorim altceva decât să ne urmaţi“, ne-au declarat câteva cupluri.
Pentru organizarea acestei petreceri, Consiliul Local Făgăraş a alocat suma 5000 de lei.
(Laura RAMBA)

LĂSAȚI UN MESAJ