Cetățenii pot participa activ la actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

0
90
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Deplasarea între localitățile din jurul Făgărașului reprezintă o problemă pentru foarte multe persoane. În lipsa unor mijloace de transport în comun, oameni care locuiesc în jurul Făgărașului, care nu dețin un mijloc de transport propiu, nu pot pleca din localitate, decât apelând la cunoștințe. Aceeași problemă o au și făgărășenii care doresc să ajungă în orașul Victoria sau în alte localități din Țara Făgărașului, același obstacol îl întâmpină și turiștii care ajung cu trenul în Țara Făgărașului, care doresc să facă drumeții pe munte sau pur și simplu vor să viziteze Țara Făgărașului pe cont propriu.
Pentru a rezolva problema transportului în comun între localitățile în care au fost aleși, 20 de primari din Țara Făgărașului, s-au unit și au constituit o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru Mobilitate. În acest fel se pot depune proiecte pentru obținerea de fonduri nerambursabile în scopul realizării unui serviciu public de transport în comun, care să conecteze municipiul Făgăraș și orașul Victoria la localitățile din comunele: Beclean, Cincu, Drăguș, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Șoarș, Ucea, Viștea, Voila, Comăna, Hârseni, Mândra, Părău, Șercaia, Ticușu, Jibert, Șinca. Pentru rezolvarea acestei probleme stringente este în lucru un proiect de finanțare. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de autobuze electrice și instalarea stațiilor de încărcare necesare, realizarea de piste/trasee pentru bicicliști, implementarea sistemului informatizat de management al transportului etc. Pentru a reuși acest lucru, este nevoie de sprijinul cetățenilor. Dacă locuiți într-una din aceste localități, rezervați-vă 10 minute, să accesați link-ul de mai jos și să completați chestionarul:
https://forms.gle/3FhKxMABnz9UbZEY7
Completarea chestionarului este necesară pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Făgăraş și extinderea acestuia pe Zona Urbană Funcţională. Accesarea fondurilor europene se poate face doar pe baza acestui plan de mobilitate.
Informațiile furnizate de dumneavoastră vor rămâne confidențiale și vor contribui la identificarea problemelor din domeniul mobilității din municipiu şi din zonă, dar și la stabilirea unui plan de măsuri adaptat nevoilor dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ