Cetatea Făgăraşului – Legendă vie

0
157
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Atmosfera medievală pe străzile şi în Cetatea Făgăraşului! Un toboşar, un stegar şi un străjer au colindat ieri oraşul pentru a anunţa deschiderea festivalului realizat în cadrul proiectului „Cetatea Făgăraşului – Legendă vie“, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional. Pentru început, făgărăşenii şi turiştii prezenţi la cetate au avut parte de o seară de teatru medieval.

Mesajul transmis de străjer, toboşar şi străjer a ajuns la urechile oamenilor. Astfel, Sala Dietei din Cetatea Făgăraşului a fost aseară plină de zecile de făgărăşeni şi turişti veniţi să participe la deschiderea festivalului medieval.

Evenimentul a debutat cu o seară de teatru realizată în spiritul şi atmosfera tipice evului mediu. „Astăzi, fiind prima zi, am organizat o seară de teatru şi am adus Teatru „Strada“ din Braşov care va prezenta o piesă medievală numită „Misterele cavalerilor“ a spus Anemona Hermeneanu, director evenimente şi PR al manifestării.

Evenimentele programate în cadrul proiectului „Cetatea Făgăraş – Legendă vie“ sunt abia la început. În acest weekend, Cetatea fi în centrul atenţiei. Astăzi se deschide şi târgul de produse tradiţionale, iar cei care vor intra în Cetate vor avea ocazia să deguste fel de fel de produse din Ţara Făgăraşului, dar şi să asculte poveştile meşterilor populari veniţi din toată zona.  Aceste activităţi fac parte dintr-un proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi este co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, susţinut de Guvernul României, în parteneriat cu Primăria Făgăraş.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ