1 COMENTARIU

  1. Imi pare tare rau ca nu a iesit cetatea, am votat de pe mai multe telefoane, de multe ori, am sunat rude, vecini , prieteni, oameni din alte judete…nu inteleg cum s-au adunat atatea voturi pentru Baile Herculane…ma asteptam sa fie Bucuresti sau Oradea printre finalisti…oricum am fost foooooarte fericita ca s-a votat totusi asa de mult din Fagaras, am fost mandra de fagaraseni ca s-au mobilizat pentru o cauza nobila.

    E trist totusi ca Ministerul Culturii a lasat asa de izbeliste niste marturii ale comorii noastre culturale, ca s-a ajuns asa de rau incat tot din banii celor care abia isi castiga o paine sa se restaureze un monument. Adevarul este ca m-a intristat sa vad atatea locuri frumoase si monumente pline de praf, in prag de daramare si uitate de investitii. Mare, mare pacat ca nu se investeste mai mult in ele.

    Bine totusi ca am fost pe locul al doilea, mi-a dovedit ca noua, celor din Fagaras-si nu numai, ne pasa de Cetate. Doamne ajuta sa fie bine pentru ea…si noi.

    Ma intreb oare cate voturi s-au strans pentru cetate?

  2. Cam „cusuta cu ata alba” povestea asta. Castiga o „casuta” amarata in fata unei cetati veche de 700 de ani. Avand in vedere diferenta intre sumele necesare restaurarii acestor 2 monumente si faptul ca in Romanica totul e posibil, tind sa cred ca restaurarea Cetatii ar fi fost prea costisitoare si s-a preferat vila de la Herculane.

  3. E mai bine asa, ca altfel ar fi fost restaurata.. si o inchiriau baietii destepti ca sa faca hotel si carciuma lu’ „Crăiasa”. Daca sunt asa de coiosi marii si potentii oameni de afaceri, le propun o chestie: 100.000 de lei de caciula, creeata o societate pe actiuni „Cetate SA” (sa zicem), creeat un proiect turistic de amploare (hotel, restaurante, mall, parc tematic medieval, etc) iar in momentul in care cetatea s-ar restaura si ar intra puternic in circuitul turistic, statul sa ia 10% din profitul net, iar restul de 90% sa fie impartit frateste intre „actionari”. Dar, stie toata lumea ca „biznisizmenele” din Fagaras sunt obisnuiti sa primeasca nu sa si dea, ca doar de aia i cheama pe unii.. „Preotu'”.

LĂSAȚI UN MESAJ