,,Cerere în căsătorie,, la casa lui Cornea de la numărul 300 din Veneția de Jos

0
1129
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sătenii din satul Veneţia de Jos, sunt invitaţi la teatru, chiar la ei în localitate, la casa lui Cornea de la numărul 300, sâmbătă de la ora 20.00, unde vor putea urmări spectacolul „Cerere în căsătorie”.
Este al nouălea an consecutiv în care organizația Cultură’n Șură înscrie satele din România pe harta culturală și aduce în fața publicului marginalizat din mediul rural spectacole de teatru. Spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, care va fi prezentat la Veneția de Jos, este o comedie de succes care s-a jucat de peste 200 de ori pe scenele din toată țara.
Spectacolul „Cerere în căsătorie”, este o producție marca Cultură’n Șură realizată în parteneriat cu Teatrul de Artă București, vorbește despre dragoste și despre lucrurile care stau în calea dragostei. Se pare că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile dintre două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, pînă la urmă iau o pauză de la scandal. Distribuția este formată din trei actori de primă mînă ai scenei teatrale românești. Florentina Năstase, nominalizată pentru cea mai bună actriță atât la premiile UNITER cât și la GOPO, George Constantinescu, manager și actor al Teatrului de Artă, acesta poate fi văzut pe scenele teatrelor Notarra sau Comedie din București, și Valentin Terente, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, prezent în anul 2020 în cadrul programului „10 pentru TIFF”. Înainte de spectacol se va organiza un atelier de teatru destinat copiilor din Veneția de Jos, în cadrul căruia participanții își vor însuși noțiuni de bază ale artei spectacolului, atât din punct de vedere a spectatorului cât și al actorului. Atelierul va fi condus de actorii Ana Turos și Elena Șeulean.
Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Satul și teatrul”. Parteneri: Centrul de Cultura si Artă al Judetului Salaj, Veneția Făgărașului, Tur Cento Trans, Romania Educab.
„Satul și teatrul” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

LĂSAȚI UN MESAJ