Centrul de calcul al Nitramoniei, scos din nou la „mezat”

0
64
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

La lichidarea Nitramoniei se tot munceşte de şase ani. Numărul licitaţiilor a depăşit deja la 150.

images

Compania Maestro SPRL, lichidatorul companiei Nitramonia Făgăraş, a anunţat că începând din 7 iunie va organiza în fiecare vineri, licitaţii pentru vânzarea ultimelor active ale companiei aflate în faliment de mai bine de şase ani. Cele cinci active se pot cumpăra „la pachet”, la preţul de 1,475 milioane de euro, sau separat. Cel mai scump activ scos la vânzare este un teren de peste 71 de hectare, situat în partea sudică a fostului combinat, preţul de pornire fiind de 662.176 euro.

Sediul administrativ şi centrul de calcul, cu terenul aferent, de peste un hectar, este scos la vânzare la preţul de 516.111 euro, în timp ce pentru un teren de 29 de hectare, situat în partea de nord a platformei se solicită suma de 205.892 de euro.

Casa de oaspeţi, şi terenul aferent de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, are preţ de pornire de 66.080 de euro, în timp ce pentru pavilionul de vânzări se solicită suma de 25.555 euro.
Interesant este că firma a încercat şi la începutul anului să vândă activele amintite la acelaşi preţ, numai că atunci nu s-a arătat nicio companie interesată.
Lichidatorii Nitramonia au propus Primăriei Făgăraş în primăvara anului trecut compensarea datoriilor acumulate de societate cu mai multe active. Printre bunurile oferite prin procedura de dare în plata se număra Casa de oaspeţi a societăţii cu un teren aferent de 6.000 metri pătraţi, centrul de calcul cu parcare, pasarela şi un teren aferent de 9.000 metri pătraţi, un pavilion de vânzări cu platforma adiacentă şi mai multe terenuri.      Nitramonia Făgăraş a acumulat datorii de 3,8 milioane de lei faţă de primărie, care s-a trezit la finele anului trecut că a avansat în masa credală de pe locul 3 pe prima poziţie.
Firmele de lichidare – Maestro şi Info-Sip Insolvecy Braşov – cereau ca Primăria să le dea 10% din valoarea activelor care urmau să fie date în plată plus TVA. Interesant este că lichidatorii au organizat peste 150 de licitaţii pentru vânzarea activelor firmei făgărăşene aflate în faliment din 2007. Nimeni nu şi-a arătat interesul pentru ruinele fostului combinat chimic.

Viromet Victoria, parte a grupului InterAgro al omului de afaceri Ioan Niculae, a cumpărat, în decembrie 2007, parte din activele combinatului Nitramonia după ce a câştigat licitaţia organizată de lichidatorul Euroconsult SRL Arad. Preţul cu care a fost adjudecată licitaţia a fost de 33 milioane lei, inclusiv TVA. Ulterior, activele au fost unite sub numele de Nitroporos SRL.

sursa : bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ