Cele două oferte depuse, sunt în perioada de evaluare

0
146
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Două oferte au fost depuse pentru proiectare și execuție lucrări reabilitare și modernizare a Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș și a Parcului Regina Maria. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 17.11.2022, dar, în conformitate cu legea achizițiilor,  perioada de evaluare a ofertelor este de 20 de zile lucrătoare cu posibilitatea de prelungire de 15 zile, așa că mai avem de așteptat până vom cunoaște câștigătorul.
Municipiul Făgăraș a obținut finanțarea pentru cele două obiective în cadrul Programului Operațional Reginonal 2014 – 2020, în baza contracului încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare totală de 26.125.743,11 lei din care 23.271.978,33 lei fonduri nerambursabile urmând ca diferența să fie asigurată din bugetul local.
Cererea de finanțare către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost depusă în 27.08.2018 iar contractul a fost semnat în 15.06.2021. Cu toate acestea procedurile aferente unui proiect cu finanțare europeană trebuie să își urmeze cursul, iar implementarea unui asemenea proiect necesită răbdare și perseverență din partea beneficiarilor. Acest proiect prevede lucrări de reabilitare a aleilor, construirea de piste pentru biciclete, înlocuirea sistemului de iluminat public, reabilitarea scenei pentru spectacole în aer liber, amenajarea unei insule, a unei zone de activități recreative și a unui loc de joacă pentru copii. Totodată, vor fi plantați copaci, reamenajate spațiile verzi, vor exista refugii, copertine și structuri tridimensionale îmbrăcate în vegetație, împrejmuiri cu gard viu, puț de mare adâncime pentru apa potabilă și menajeră cu cămin tehnic îngropat, grupuri sanitare mobile racordate la rețeaua de canalizare, rețea de canalizare ape menajere, sistem de irigare cu sprinklere îngropate alimentate la rețeaua de apă a puțului, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video și a unui dispecerat de monitorizare.
Pe de altă parte, reabilitarea Casei de Cultură prevede revenirea la compartimentarea inițială și refacerea spațiilor interioare conform activităților specifice culturale cu zonele și anexele aferente: foaier, sală de expoziție, sală pentru repetiții, sală de coregrafie, sală de conferințe, cabine pentru actori și instrumentiști, cameră de proiecții.
Totodată, se va repara acoperișul clădirii și zonelor aferente, se vor moderniza și dota sălile pentru desfășurarea activităților artistice (pictură, dans, cursuri de teatru, cursuri de dezvoltare personală). Se vor moderniza sălile pentru diverse evenimente (workshop-uri, conferințe, spectacole), dar și instalațiile sanitare, termice, electrice și de ventilație.

LĂSAȚI UN MESAJ