Cei mai buni

0
58
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

lawbooksCei mai buni

Majoritatea timpului liber şi l-au petrecut cu cartea în mână, iar acum culeg laudele! Este vorba de câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Radu Negru” care au obţinut rezultate bune la faza judeţeană a olimpiadelor de matematică şi filozofie. În săptămânile următoare, alţi 32 de tineri se vor întrece la istorie, franceză, informatică şi biologie cu cei mai buni liceeni din întreaga zonă.

Patru elevi ai colegiului făgărăşean au reuşit să vină de la judeţ cu rezultate bune la matematică. Este vorba de Mihaela Corşatea care a obţinut locul 1, Diana Lolea, care s-a clasat pe locul al doilea, Lucian Gavrilă, locul 3 şi de Ionel Cerghit, care a obţinut menţiune. A fost un concurs destul de greu, spun cei patru, însă pregătirea suplimentară i-a ajutat să obţină rezultate bune. „Concursul mi s-a părut destul de greu,  ca şi celelalte la care am mai participat, însă am fost plăcut surprinsă să descopăr că am luat locul 1 pe judeţ”, ne-a spus Mihaela Corşatea.

Rezultatele foarte bune reprezintă pentru conducerea liceului o confirmare a valorii elevilor acestei instituţii de învăţământ. „În mod constant, obţinem rezultate bune. Săptămână de săptămână, aducem rezultate frumoase de la olimpiadele judeţene şi aş vrea să remarc rezultatele obţinute în urmă cu o săptămână la olimpiada de matematică, unde am obţinut şi primul loc”, ne-a spus Dan Pandrea, directorul Colegiului Naţional „Radu Negru”.

Alţi doi elevi au obţinut rezultate bune la olimpiada de filozofie. Este vorba de Sorin Gherghely şi de Sânziana Şipoş. Şirul elevilor buni la învăţătură nu se termină aici. Peste 30 de elevi ai liceului s-au calificat la faza judeţeană a olompiadelor de istorie, biologie, informatică şi  limba franceză.

Mihaela BĂRGĂOANU

LĂSAȚI UN MESAJ