Cetele de feciori, colindă online din satele Țării Făgărașului

0
710
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cetele de feciori colindă online din satele Țării Făgărașului. Ceata de feciori reprezintă o tradiție recunoscută în zona Făgărașului ce este prezentă în majoritatea satelor. În jurul acestui obicei gravitează viața socială a satului în preajma sărbătorilor de iarnă. Anul acesta este un an mai special, de aceea feciorii au fost provocați de Vărul Săndel să transmită online obiceiul iar mulți dintre ei au acceptat provocarea. Astăzi vă prezentăm colindele celor  din satul Rucăr.

        

Obiceiurile și tradițiile ne unesc și ne reprezintă ca neam, iar de sărbători, sentimentul de apartenență la comunitate crește și bucuria de a fi alături de cei dragi este mai mare, așa consideră și feciorii de la Ucea de Jos.

 

Peste 20 de cete de feciori și-au prezentat obiceiul satului de unde provin. Filmele complete le puteți găsi pe pagina de facebook a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului.

Programul complet al cetelor din Țara Făgărașului va fi difuzat pe Televiziunea Făgăraș în perioada sărbătorilor de Crăciun.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ