Ceapa de Aur, un nou succes

0
217
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sfârşitul de săptămână a fost unul plin de umor. Cel puţin pentru câteva sute de făgărăşeni care au ţinut să fie prezenţi la Festivalul de umor„Ceapa de Aur“. Festivalul a adunat multe trupe şi interpreţi individuali din toată ţara. Aceştia au venit pregătiţi să îi facă pe membrii juruiului dar şi pe spectatori să râdă cu gura până la urechi. Cei mai buni au fost premiaţi.


Festivalul a adunat 400 de făgărăşeni
Cu mic-cu mare, în jur de 400 de făgărăşeni au mers vineri la Casa Municipală de Cultură pentru a participa la cea de-a XIV-a ediţie a festivalului „Ceapa de aur“. „Şi anul aceasta, iată că ne întâlnim la ediţia a XIV-a. Putem spune că e o minune că se întâmplă. Au venit concurenţi din toată ţara, de la Câmpulung Moldovenesc până la Turnu Severin, de la Cluj până la Eforie. Avem concurenţi şi noi, dar şi pe cei tradiţionali“, a spus Florin Alexandru, unul din organizatorii festivalului.


Pe scena festivalului au urcat numeroase trupe şi interpreţi individuali care au vrut să se afirme şi să impresioneze juriul cu arta lor umoristică. „Noi am avut două momente, unul de pantomimă şi o parodie după „Scrisoarea a III-a“. Ne bucurăm că am venit, este foarte frumos şi sperăm că vom câştiga“, „Am venit din Breaza, judeţul Prahova. Suntem pentru prima oară şi am pregătit un moment deosebit. Sperăm că vom fi apreciaţi“, au spus concurenţii.


Ştefan Popa Popa’s, preşedintele tradiţional al juriului
„Ceapa de aur“ îl aduce în fiecare an la Făgăraş şi pe renumitul caricaturist Ştefan Popa Popa’s. Maestrul a fost şi preşedintele juriului. „Vin cu bucurie pentru că şi anul acesta v-aţi încăpăţânat să faceţi un salon de umor, un festival de umor. Nu sunt multe în ţară care îşi păstrează numărul de ediţii, iar multe dintre ele au dispărut. Vă felicit şi vă urez ca în fiecare an să creşteţi din ce în ce mai mult. De data aceasta, nu am venit cu o expoziţie pentru că am venit direct de la Vatican, unde lucrez pentru Sfântul Părinte şi momentan, până apare albumul, mi s-a interzis să mai scriem în dreptul lui Popa’s „caricaturist“. Am venit în schimb cu o expoziţie de caricatură veche din revistele „Furnica“ şi „Urzica“, caricatură veche interbelică şi am venit cu un salon internaţional în care primordial sunt copiii. Ştiţi bine că eu întotdeauna renunţ la premile pentru adulţi pentru a le da copiilor“, a spus Ştefan Popa Popa’s, preşedintele juriului.


Concurenţi mai mari, mai mici…
Emoţiile au fost mari pentru cei înscrişi în concurs. Şi mai ales pentru trupa Grădiniţei „Veveriţa“ din Făgăraş, care a deschis festivalul. Micuţii au oferit un spectacol pe cinste, răsplătit de publicul prezent cu ropote de aplauze şi hohorte de râs. Rând pe rând, concurenţii au urcat pe scenă şi i-au făcut pe făgărăşeni să uite de griji.


La sfârşit, cei mai buni concurenţi au fost recompensaţi. La secţiunea „Grupuri umoristice“, au fost acordate trei premii de excelenţă pentru grupul OZN Timişoara, Haz din Eforie şi BIS din Sibiu. La secţiunea „Interpreţi individuali“ s-au acordat patru premii de excelenţă: Diana Roşca din Cluj, Ioan Seleşi din Sălaj, Constantin Tiron din Câmpulung Moldovenesc şi Bianca de la Colegiul „Aurel Vijoli“ din Făgăraş au reuşit să impresioneze juriul. De asemenea, juriul a acordat două premii speciale pentru Grădiniţa „Veveriţa“ din Făgăraş şi pentru perechea de dansatori Daria Popeneciu şi Bogdan Neagu.


Pe lângă concurenţii plini de umor, numeroşii spectatori au avut parte de un recital de excepţie susţinut de grupul „Vacanţa Muzicală“ al lui Radu Pietreanu.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ