Cea mai scăzută temperatură din țară!

0
56
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius, cu zece grade mai puţin faţă de ziua precedentă.

În Miercurea Ciuc, mercurul a coborât în temometrele de la Staţia Meteorologică până la minus 8 grade Celsius, temperaturile scăzând cu zece grade Celsius de la o zi la alta, sâmbătă dimineaţă fiind consemnată o valoare termică pozitivă, respectiv 2 grade Celsius.

Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc a declarat că cel mai frig, minus 8 grade Celsius, a fost la ora 7.30, temperatura stagnând la aceeaşi valoare aproximativ o oră.

„Minima de minus 8 grade Celsius a fost înregistrată la ora 7.30 şi a rămas constantă timp de o oră. De asemenea, în Miercurea Ciuc a fost brumă şi îngheţ la sol”, a precizat Tanko Karoly

Temperaturile de duminică dimineaţă au fost negative în tot judeţul Harghita, la Joseni meteorologii măsurând minus 5 grade Celsius, iar la Topliţa minus 4 grade.

imagesTemperatura a coborât sub limita îngheţului şi la Staţia Meteo Bucin, unde au fost consemnate minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au indicat o minimă de minus un grad.

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, de minus 9 grade Celsius, a fost înregistrată în 5 octombrie, tot la Miercurea Ciuc.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, iar maxima absolută, de 30,6 grade, a fost înregistrată în octombrie 1952, în aceeaşi localitate.

La Făgăraș la ora 7.30 au fost 7 grade Celsius. La prânz cerul va fi parțial însorit, iar temperatura va atinge 19 grade. La noapte cerul va fi senin, iar temperatura va fi de 5 grade, urmând ca luni, cerul să fie mai mult însorit cu o maximă de 21 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ