Ce alimente ar trebui să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc, bani și sănătate din belșug

0
121
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Dintre toate fructele ce trebuie să fie prezente pe masă în noaptea de Revelion, strugurii albi sunt cei care atrag bogăția. Tradiția spune că 12 boabe mâncate la cumpăna dintre ani vor asigura 12 luni pline de sănătate și belșug.
Peștele este simbolul bogăției și, potrivit tradiției, poate să ne ajute să „alunecăm” mai ușor printre momentele mai grele din noul an. De asemenea, în noaptea de Revelion peștele trebuie să fie așezat pe farfurii întreg, tăierea acestuia ar putea să aducă fragmentarea norocului.
Paste şi cereale. Aceste alimente sunt recomandate atât pentru substanțele lor nutritive, cât și pentru că simbolizează longevitatea, belșugul și bogăția.
Simbol al fertilității și al prosperității, rodiile, dar și smochinele se numără printre fructele ce trebuie mâncate neapărat în noaptea de Revelion.
Fiind simboluri ale bogăției și ele, legumele cu forma rotundă trebuie să fie prezente în meniul nopții la cumpăna dintre ani, pentru un an nou îmbelșugat și prosper.
De asemenea, fructele cu forma rotundă, ca merele și citricele, simbolizează sănătatea și vigoarea vitală, energia și forța.
Carne de porc. Acesta este considerat aducător de noroc, bogăție și prosperitate. În plus, în antichitate, scroafa reprezenta un simbol al fertilității și era considerată chiar animal sacru.
Curcanul este considerată ca fiind singura pasăre simbol al norocului. Este recomandată înlocuirea cărnii de pui, care simbolizează sărăcia, cu cea de curcan în noaptea de Revelion.
Tort. Desertul nelipsit de la sărbătorile importante simbolizează veșnicia, potrivit tradiției. Face parte din meniurile aniversărilor, nunților, botezurilor și nu ar trebui să lipsească nici de pe masa de Revelion.
Şampanie. Nelipsită de pe mesele de sărbătoare, șampania simbolizează un an nou îmbelșugat și îndeplinirea dorințelor. Cu toții ar trebui să ciocnim măcar un pahar de șampanie ca să avem un 2022 mai bun!

LĂSAȚI UN MESAJ