Carte de matematică pentru elevi

0
137
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


 

Fundaţia Culturală „Negru Vodă“ a fost joi, 13 octombrie, gazda unui eveniment mai special. Profesorul de matematică Aurel Aldea şi-a lansat primul lui volum de probleme de matematică. Prieteni, dar şi făgărăşeni, au dorit să fie alături de el.

 

„Probleme de matematică pentru pregătirea concursurilor şcolare“. Acesta este titlul cărţii lansate joi, 13 octombrie, de către profesorul de matematică Aurel Aldea. „Ca autor a fost primul volum pe care l-am scos. Am mai avut colaborări, în calitate de coautor, am realizat o culegere pentru clasa a V-a şi una pentru clasa a XI-a“, a spus Aurel Aldea, profesor la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“ şi autor al cărţii.

Încă din 2005, profesorul Aldea a dorit să ajute elevii pasionaţi de matematică. Aşa că, ajutat de profesorul Traian Duţă, Aurel Aldea a reuşit să adune într-un volum diferite probleme de matematică. Mai mult, autorul are şi o surpriză pentru elevi.

„La tipografie mi-au fost editate 100 de lucrări. Datorită faptului că am beneficiat de sponsori, multe dintre cărţi le voi da ca premii elevilor la sfârşitul anului şcolar sau ca premii elevilor care vor câştiga concursurile de matematică  de la olimpiade“, a mai spus Aldea.

Cartea va putea fi găsită în curând şi în librăriile din oraşul nostru.

(Alina ROMAN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ