Care sunt noile reguli de respectat în perioada următoare

0
1432
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vineri au fost stabilite restricțiile pentru perioada imediat următoare, valabile pentru evenimentele din luna decembrie. Festivităţile de 1 decembrie vor fi organizate doar cu persoane vaccinate şi trecute prin boală, iar petrecerile de sărbători se vor termina la ora 21:00. Anunțul nu a mai fost făcut de Raed Arafat, ci de ministrul de interne, Lucian Bode. Mai mult, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a lăsat să se înțeleagă faptul că, săptămână viitoare se va decide dacă România va avea parte de noi restricții sau de o serie de relaxări. Totul se va face în funcție de evoluția numărului cazurilor de infectare. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit vineri noile reguli de respectat în perioada următoare, inclusiv pentru ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României.
– Se permite organizarea de ceremonii oficiale: ceremonia de 1 decembrie este permisă cu 400 de persoane în Bucureşti şi cel mult 200 de persoane în reşedinţele de judeţ. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.
– Se permite organizarea de festivităţi cu participarea a 300 de persoane;
– Se permite organizarea de festivităţi locale cu participare a maximum 150 de persoane;
– Se permite organizarea competiţiilor sportive în spaţii închise şi deschise la capacitatea de 30% din spaţiu, până la ora 21:00. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.
– Se permite organizarea de spectacole, concerte, evenimente culturale în aer liber la 30% din capacitatea spaţiului. Nu pot participa mai mult de 1.000 de persoane. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.
– Se permite organizarea de cursuri de formare profesională şi conferinţe până la ora 21:00, la 30% din capacitatea spaţiului. Nu pot participa mai mult de 150 de persoane. Participarea este permisă doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală. Iar cei prezenţi la eveniment sunt obligaţi să poarte mască de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ