Captiv în propriul corp

2
131
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.htmlDe 25 de ani este captiv în propriul corp. De 25 de ani este ţintuit la pat. În ciuda gravelor probleme de sănătate, Aurel Călin din Victoria nu a renunţat să creadă în Dumnezeu şi în semenii lui care l-au ajutat cum au putut. Acum, are din nou nevoie de noi, de oameni cu suflet care să-l ajute atât pe el, cât şi pe fratele lui, imobilizat şi el la pat în urma unui accident rutier.

De 25 de ani, ţintuit la pat
Soarta a fost nemiloasă cu Aurel Călin din oraşul Victoria. În floarea vârstei, la 27 de ani, Aurel Ioan Călin a primit una dintre cele mai grele
încercări ale vieţii. A fost diagnosticat cu spondiloză anchilozantă. A
căzut la pat, iar de un sfert de secol a rămas imobilizat acolo. A fost îngrijit de mama lui, însă în urmă cu doi ani, aceasta s-a stins din viaţă. Nu i-a mai rămas decât un frate, Constantin Călin. Acesta îl vizita des, îl îngrijea, îi făcea mâncare şi îl scotea la plimbare. Însă în primăvara acestui an, fratele lui a suferit un accident de circulaţie în timp ce se îndrepta cu ambulanţa la Braşov, pentru dializă. „Fac un apel către poporul meu român, oameni de suflet care pot şi vor să mă ajute în următoarea problemă. Vreau să salvez viaţa fratelui meu. Se află undeva internat la Braşov, a suferit un accident de circulaţie, are coloana ruptă în trei locuri. Accidentul a avut loc în momentul în care se ducea cu ambulanţa la Braşov, la dializă“, a spus Aurel Călin.
De la accidentul fratelui său, el a rămas singur pe lume, într-un apartament din Victoria. Mai sunt câţiva vecini care îi mai trec pragul pentru a-l ajuta şi, din când în când, o fată pe care o plăteşte din puţinii bani pe care îi primeşte de la stat.

A salvat oameni de la sinucidere
Patul a devenit întreaga lui lume. Lucrurile necesare sunt concentrate în jurul patul. „Tot ceea ce vedeţi în jurul meu, boala şi suferinţa, m-au obligat să le adun în jurul meu pentru că nu am un om permanent lângă mine şi trebuie să am lucrurile la îndemână să nu fiu obligat să ţin pe cineva legat de mine“, a spus Aurel Călin.
Singurătatea e alinată în clipele lungi de repaus la pat de prietenii pe care şi a făcut în spaţiul virtual. „Nu mă pricep foarte bine la calculator, dar cu ajutorul microfonului şi camerei pot comunica cu mulţi oameni. Pot spune că, în ultimii cinci ani, am salvat 11 persoane care vroiau să-şi ia viaţa. Le-am spus dacă eu lupt pentru viaţă, vă rog din suflet să luptaţi şi voi cu viaţa pentru a o vă salva“, a mai spus Aurel Călin.
În Victoria, toată lumea îl cunoaşte. Oamenii spun că e un optimist şi un luptător. „Îl cunoaştem, e bolnav, săracul, de ani de zile, cred că de când m-am mutat eu aici în Victoria îl ştiu pe pat“, „L-a îngrijit mama lui. A murit de câţiva ani, iar acum are grijă grijă de el o fată din Drăguş“, au spus oamenii.
Singurele lui dorinţe sunt ca oamenii cu suflet să-i ajute fratele. De asemenea, Aurel îşi doreşte un mijloc pentru a se putea deplasa.
M.B.

2 COMENTARII

  1. Vreau sa ajut aceasta persoana, va rog faceti publice datele de contact ( nr. tel., adresa etc.) ale acestei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ