Capriciile verii. După ploi se anunță încălzirea vremii!

0
130
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

După câteva zile în care s-au semnalat ploi cu caracter torențial și furtuni, iar temperaturile au mai scăzut, Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a anunțat o încălzire a vremii în aproape toată țara, tinzându-se din nou spre temperaturi toride în zilele următoare.
Potrivit specialiștilor de la ANM, vremea va continua să se încălzească  în acest început de săptămână și va fi chiar călduroasă în regiunile vestice și sudice ale țării. Temperaturile maxime vor fi de 24 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 34 de grade Celsius în sudul Olteniei. Minimele vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius. In zona noastră, luni, 5 iulie 2021, cerul va fi parțial acoperit de nori, însă nu se vor mai semnala ploi. Vântul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de 22 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15 grade Celsius.
În restul țării nu vor lipsi ploile. Local, se vor înregistra averse și descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în estul țării, iar după-amiaza și în zonele de deal și de munte. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, local în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.
La munte, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în Carpații Orientali și pe arii restrânse în rest se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil grindină. Meteorologii avertizează că ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari.

LĂSAȚI UN MESAJ