,,Cangurul” la matematica

0
38
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Emoţii mari, vineri 20 martie, pentru elevii făgărăşeni care s-au luptat timp de mai bine de o oră cu numerele. Cangurul matematic a adunat laolaltă atât elevi din clasele primare, cât şi tineri din ultimul an liceu. Cu toţii speră ca rezultatele obţinute să fie măcar la fel de bune ca anul trecut când un tânăr de la Colegiul Doamna Stanca a obţinut locul al doilea la faza naţională de matematică a concursului Cangur.

În câteva săli de clasă ale colegiului Naţional Doamna Stanca, elevii claselor a III-a şi a IV-a au avut timp de o oră un coleg de bancă mult mai mare. Astfel, cei care au participat la concursul ,,Cangurul la matematică” nu s-au putut inspira de la colegii lor, întrucât subiectele erau realizate după vârsta elevilor. „Concursul este de fapt un concurs internaţional. Anul trecut au participat 5 milioane de elevi din 43 de ţări. Subiectele sunt alcătuite de toate ţările participante, deci este în adevăratul sens al cuvântului un concurs internaţional”, a declarat profesorul de matematică Aurel Aldea.
Majoritatea elevilor s-au descurcat bine şi nu s-au plâns de dificultatea subiectelor. Concursul Cangurul la matematică se organizează din anul 1990. Anul trecut liceeni făgărăşeni au reuşit cea mai bună performanţă, când Alin Cosma a obţinut locul al doilea la faza naţională.
(L.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ