Campionatul naţional de minibaschet – Braşov 2012

0
198
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În perioada 25-30 iunie s-a desfăţurat la Braşov, pe terenurile Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, Campionatul Naţional de Minibaschet 2012, categoria Minibaschet II (copii născuţi în 2002 şi mai mici), băieţi şi fete. La startul competiţiei s-au prezentat un număr record de formaţii din întreaga ţară – 74 la băieţi şi 22 fete, numărul de practicanţi ai jocului de baschet fiind în spectaculoasă creştere în ultimii trei ani în România.
Municipiul Făgăraş a fost reprezentat la acest campionat naţional al baschetului juvenil românesc de formaţia de băieţi a Asociaţiei Club Sportiv Sportic Pro Baschet Făgăraş, avându-l ca antrenor coordonator pe prof. ing. Crâznic Ioan.
Delegaţia clubului făgărăşean pentru ediţia din acest an a fost alcătuită din 18 sportivi: 11 din oraşul Victoria – M.Băluţă, D. Rusu, R.Timoftă, D. Popa, Ady Savin, S. Oliniuc, P. Sitea, D. Greavu, A. Fogoroş şi A. Sitea (ultimii trei din comuna Drăguş) şi 7 sportivi din Făgăraş – I. Sasu, C. Bărbat, I. Moga, D. Rusu, D. Piticaş, M. Berea şi D. Abiculesei.
În urma tragerii la sorţi s-au stabilit grupele preliminarii, formaţia făgărăşeană având parteneri de întrecere în grupă pe B.C.Galactica Braşov, Solaris Ploieşti şi CS Phoenix II Constanţa. Rezultate în grupă: ACS Sportic Pro Baschet – BC Galactica Braşov 35-6, ACS Sportic Pro Baschet – Solaris Ploieşti 30-8 şi ACS Sportic Pro Baschet – CS Phoenix II Constanţa 25-3, rezultate care au permis calificarea formaţiei din Făgăraş în primele 32 formaţii ale campionatului.
În următoarea serie de 3 jocuri, sportivii de la Sportic Pro Baschet au pierdut cu 30 de puncte diferenţă la BC Preventis Iaşi, 35 p la BC Laguna Bucureşti (campioana din acest an) şi 25 p la LPS Piteşti. În continuare micii baschetbalişti de la Sportic au disputat partidele pentru ocuparea unui loc între poziţiile 24-32 în clasamentul final: victorii cu 18-15 la CSS Sibiu şi 35-24 la CS Dunărea Calafat şi două înfrângeri 21-7 la CS Phoenix I Constanţa şi 36-19 la CS Phoenix I Galaţi.
În urma acestor rezultate, ACS Sportic Pro Baschet Făgăraş s-a clasat la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Minibaschet, categoria Baby-Baschet, pe un onorabil loc 26, bucuria de a juca baschet fiind evidentă de toţi participanţii.
Pe primele trei locuri s-au clasat în ordine BC Laguna Bucureşti, BC Dan Dacian Bucureşti şi U Mobitelco Cluj Napoca.
În perioada 2-7 iulie, se desfăşoară jocurile fetelor născute în 2000 şi mai mici, iar în perioada 9-14 iulie, jocurile rezervate băieţilor din aceeaşi categorie de vârstă, unde va fi prezentă şi formaţia de băieţi a Clubului de baschet din Făgăraş.

LĂSAȚI UN MESAJ