Campionat de table la Făgăraş

1
210
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Timp de 3 zile, Făgăraşul a devenit capitala jocului de table. Zeci de pasionaţi ai acestui sport, din mai multe oraşe, au participat la un campionat de table, organizat în acest sfârşit de săptămână în municipiu. Câştigătorii competiţiei vor putea participa la campionatele europene şi mondiale, ce vor avea loc în decursul acestui an.

Iubitorii de table şi backammon din toată ţara s-au întâlnit în acest sfârşit de săptămână la Făgăraş pentru a participa la prima etapă a campionatului naţional de table din acest an. Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, mulţi dintre ei au parcurs sute de km pentru a nu pierde competiţia, dar şi pentru a se reîntâlni cu vechi prieteni. „Am venit la un concurs excepţional de table la Făgăraş, eu vin de la Otopeni. Am mai participat acum 4 ani şi mă cunosc oamenii. Am luat Cupa României atunci,iar acum am venit să-mi apăr cupa“, a spus Ion Moţoc. „Am venit să câştig concursul de table şi backgammon. Am participat la mai multe concursuri, este prima dată când particip la Făgăraş. Am participat la campionatul de la Bacău, în decembrie anul trecut. Particip la toate turneele care se organizează, îmi place foarte mult, eu am venit tocmai din Oneşti“, a spus Florin Bălan. „Am venit dintr-o consideraţie pentru profesioniştii de table şi pentru pasiunea mea, sunt un mare amator şi mă consider un jucător profesionist. Am legitimaţie de Federaţie, sunt cu taxele la zi. Am participat la turneele scandinave, în Paris. Un am fost încă la un campionat mondial, dar sper să ajung şi acolo“, a spus Viorel Gheorghiu.
Câştigătorii competiţiei de table vor avea şansa de a participa la campionatul european sau chiar mondial. „Acest campionat este o primă etapă pe care o desfăşurăm la Făgăraş. Va continua cu alte 7 competiţii, în locuri diferte din ţară. Vom participa şi la campionatul european, cum am făcut şi în alţi ani, anul acesta se va desfăşura în Austria. Vom face eforturi să participăm şi la campionatul mondial de la Monte Crlo. Avem înscrişi 34 de jucători“, a spus Nicolae Drăgănuţă, preşedintele Asociaţiei Române de Backgammon.
Cei 34 de participanţi au trebuit să plătească, pentru înscrierea în concurs, 50 de lei sau 100 de lei.
(Alina ROMAN)

1 COMENTARIU

  1. Salut , am 15 ani si pot spune ca sunt un jucator profesionist de table , joc de la 5 ani si ” am noroc si o tehnica inexplicabila ” spune lumea . Stiti cumva vreun campionat pentru cei tineri ?

LĂSAȚI UN MESAJ