Bugetul municipiului Făgăraș pe anul 2022 a fost votat

0
118
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Bugetul municipiului Făgăraș pe anul 2022, a fost aprobat în ședința din 9 martie. Din totalul de 17 consilieri prezenți ( 16 cu prezență fizică și unul cu prezență online!), 9 au votat pentru, iar bugetul a trecut, iar funcționalitatea primăriei nu mai este pusă în pericol.
Bugetul municipiului Făgăraș pe anul 2022, aprobat în ședința din 9 martie, are o valoare totală de 294.492.620 lei, împărțiți în felul următor: 66.429.450 lei adică 22,56%, cheltuieli de funcționare și 228.063.170 lei, adică 77,44%, reprezintă investițiile.
În privința investițiilor, primăria Făgăraș pregătește documentațiile pentru accesarea finanțărilor și derularea licitațiilor pentru implementarea unor proiecte noi, printre care se numără: modernizare străzi din cartierele Miorița și Galați, realizare sens giratoriu, intersecția DN 1 cu str. Ghioceilor (Spitalul Municipal), modernizare Maternitate și secție Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș, consolidare și restaurare a clădirii în care a funcționat Baia Comunală, al doilea proiect de restaurare a Cetății Făgăraș, consolidare și reabilitare a Colegiului Național „Doamna Stanca”, consolidare, reabilitare, extindere și dotare a Colegiului „Aurel Vijoli”, consolidare, reabilitare, extindere și dotare a Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, consolidare, reabilitare și dotare a Colegiului Național „Radu Negru”.
De asemenea va continua implementarea proiectelor începute: restaurarea Cetății Făgăraș (primul proiect), proiecte de reabilitare și modernizare cuprinse în Planul de Mobilitate, construire incubator de afaceri, reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului Spitalului Municipal, modernizare Școala Gimnazială nr. 7, implementare platformă electronică: „Administrație publică împreună cu cetățenii”
Printre investițiile prevăzute a fi realizate și cofinanțate din bugetul municipiului Făgăraș se află și proiectele finanțate din fonduri naționale: modernizarea mai multor străzi, modernizarea iluminatului public, în completarea intervențiilor din cadrul contractului de concesiune, închiderea rampei de gunoi de pe dealul Galațiului.
De asemenea, municipalitatea reia programul de bugetare participativă, prin care făgărășenii au șansa de a veni cu propuneri de proiecte care să îmbunătățească condițiile de viață. Bugetul propus este de 500.000 lei, valoarea maximă fiind de aproximativ 70.000 lei/proiect.
La totalul bugetului pe acest an se adaugă și suma investițiilor în proiectele finanțate de CNI, în valoare totală de 58.233.511,56 lei, printre care se află: complex sportiv cu bazine de înot, sala de sport de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, bază sportivă (de tip 1) în parcul Regina Maria, fostul stadion de zgură, reabilitarea cinematografului Transilvania, creșă în cartierul Combinat.

LĂSAȚI UN MESAJ