Bucuriile iernii la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“

0
201
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Elevii claselor primare de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“ au avut ocazia vineri, 3 decembrie să-şi demonstreze cunoştinţele acumulate la şcoală. Totul în cadrul unui concurs intitulat „Bucuriile iernii“ care a fost organizat cu ocazia desfăşurării cercului pedagogic la colegiul făgărăşean.

Cercul pedagogic s-a desfăşurat vineri la Colegiul Naţional „Domana Stanca “ într-un mod mai deosebit faţă de ediţiile anterioare. Toate clasele primare au participat la această activitate. „Avem o activitate didactică deosebită, este cercul pedagogic al claselor I-IV şi ne-am gândit să îl desfăşurăm  sub o formă foarte practică şi foarte eficientă. În concluzie, nu se desfăşoară la o singură clasă cum era de obicei ci participă toţi elevii claselor I-IV ai colegiului nostru şi bineînţeles toate cadrele didactice din Făgăraş şi zona Făgăraşului“ ne-a spus Nicolae Postolache, directorul Colegiului Naţional „Doamna Stanca“.

Astfel, în sala de sport a colegiului elevii s-au întrecut timp de câteva ore în cadrul mai multor probe de cunoştiinţă generală, de sport, pictură sau dans.

Şi pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, echipele care au participat la concurs au primit nume simbolice precum: brăduţii, clopoţeii, fulgii de nea sau steluţele. „Activitatea se desfăşoară pe echipaje din toate clasele I-IV. Am pregătit probe de cultură generală, probe sportive, probe artistice, probe de desen, de abilităţi practice şi toate vor fi punctate de către juriu şi în final vor ieşi echipajele câştigătoare“ ne-a spus Virginia Itoafă, învăţătoare la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“.

Prin această activitate, cadrele didactice încearcă să aplice în practică metodele interactive şi să aducă un plus de calitate actului educaţional.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ