Bolnavii incurabili, ajutaţi de iubitorii fotbalului

3
37
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

concurs umanitar jpg
Foştii fotbalişti, trecuţi de prima tinereţe, dar şi iubitori ai acestui sport s-au bucurat de un week-end încărcat de mişcare şi distracţie în sala de sport a Colegiului Naţional „Doamna Stanca“. Turneul de Old Boys a adunat zeci de făgărăşeni care au dorit să ia parte la acest eveniment, care a avut şi un caracter umanitar: încasările au fost donate pentru îngrijirea bolnavilor incurabili. Această ediţie a competiţiei a fost desfăşurată şi în memoria fostului lider sindical Dorel Drăgan, plecat din viaţă de curând, răpus de o boală incurabilă.

concurs

Lupta cu bolile incurabile este o luptă foarte grea și puțini sunt cei care reușesc să le păcălească. Însă cei care reușesc sunt considerați niște învingători și își trăiesc cât le-a mai rămas din viață cu mai multă intensitate, dar și cu mai multă dăruire față de semenii lor. Este și cazul lui Neluțu Urdea, care a trecut printr-o astfel de experiență. Acest lucru l-a determinat să inițieze o competiție de fotbal, care aibă şi un caracter caritabil, prin încercarea de sprijinire a celor care se ocupă cu îngrijrea bolanvilor incurabili.

Turneul de Old-Boys a avut loc în acest weekend, iar la el au participat opt echipe. Astfel, pe parcursul a trei zile, toți cei care au dorit să facă mișcare și au vrut să contribuie şi la ajutorarea celor care suferă de boli incurabile au participat la această competiție. Ei nu au avut parte doar de adrenalina și distracția pe care le-o oferă acest sport, ci și de momente relaxante, în care au depănat amintiri.

În cadrul Turneului umanitar de Old-Boys, toți participanții dar şi spectatorii au contribuit cu bani, în funcție de posibilități. Suma care s-a adunat în urma desfășurării celei de-a doua ediții a competiţiei sportive a fost de 2000 de lei. Acești bani vor fi donați Fundației Hospice Casa Speranței din Făgăraș.
Iulia GRECU

3 COMENTARII

  1. Bravo Nelutzu, te felicit pentru initiativa si ma bucur sa aud vesti bune despre tine.  Sanatate multa iti urez de la Chicago si sa ne reintalnim cu bine!

  2. Nelutu, ma bucur sa aud ca iti merge bine. Tine-o tot asa si la vara sper sa bem o bere impreuna.

LĂSAȚI UN MESAJ