Boc: A scăzut numărul bugetarilor la 1,27 milioane

0
25
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Numărul de bugetari a scăzut în noiembrie la 1,27 milioane persoane, sub limita convenită cu FMI, iar procesul de restructurare va continua anul viitor în domenii în care procedurile nu au fost încă finalizate, precum ministerele Administraţiei şi Finanţelor, potrivit premierului Emil Boc.

„Am ajuns la sfârşitul lunii noiembrie la un număr de 1.274.000 bugetari”, a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că procesul de reducere a numărului de bugetari va continua anul viitor, susţinând că procedurile vor fi aplicate în domenii în care acest proces nu a fost încă finalizat.

În urmă cu două săptămâni, şeful Guvernului a declarat, la ProTV, că numărul bugetarilor din România va scădea sub 1,29 milioane persoane până la sfârşitul acestui an, procedurile de disponibilizare fiind în derulare şi urmând să continue şi anul viitor.

La sfârşitul lunii noiembrie, premierul a anunţat că numărul de angajaţi din sectorul bugetar a scăzut, la 31 octombrie 2010, la 1,291 milioane persoane, astfel că Guvernul estimează că se va încadra cu siguranţă în limita de personal convenită cu FMI pentru anul viitor, de maximum 1,29 milioane angajaţi.

La finele acestui an, numărul angajaţilor în sectorul bugetar trebuie să coboare la 1,29 milioane persoane, conform înţelegerilor anterioare cu FMI.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a declarat recent că în decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajaţi în sectorul public, astfel că disponibilizările din acest an ar trebui să se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari. El a menţionat că trebuie disponibilizaţi 26.000 de angajaţi în perioada septembrie-decembrie pentru a se ajunge la 1,29 milioane de salariaţi.

Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, după misiunea de evaluare din toamna acestui an, prezentată de MEDIAFAX în luna noiembrie, relevă că reducerea numărului de angajaţi în sectorul public va continua şi anul viitor.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, marţi, că reducerile de personal vor fi efectuate, anul viitor, în structuri care necesită cheltuieli foarte mari şi nejustificate de funcţionare, programul de restructurare a instituţiilor subordonate ministerelor Administraţiei şi Finanţelor urmând să continue şi anul viitor.

Secretarul de stat în minister Gheorghe Gherghina a declarat recent că un număr de 2.000 angajaţi din structura Ministerului Finanţelor vor fi disponibilizaţi până în martie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ