Biserici şi icoane din Ţara Făgăraşului

1
152
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Magia sărbătorilor de iarnă se simte deja şi la Făgăraş. Şi asta pentru că joi seară, 9 decembrie, au fost lansate, la Casa Municipală de Cultură, două expoziţii: de fotografii cu biserici din Ţara Făgăraşului, dar şi de icoane pe sticlă. Cei doi artişti făgărăşeni au ţinut să îşi expună în această perioadă lucrările, tocmai pentru preîntâmpina Naşterea Mântuitorului.

Bisericile din Ţara Făgăraşului surprinse în fotografii, dar şi picturi de icoane pe sticlă au făcut deliciul făgărăşenilor, care au participat joi seară, 9 decembrie, la cele două expoziţii, deschise în sala mică a Casei Municipale de Cultură. Cornel Comici, artist bine cunoscut de către făgărăşeni, a ţinut să îşi expună cele mai frumoase fotografii cu bisericile din Ţara Făgăraşului din două motive.

„Anul acesta am făcut o expoziţie numai cu biserici din Ţara Făgăraşului, din două motive. Primul ar fi că niciodată nu am avut o asemenea expoziţie, doar cu biserici, iar a doua motivaţie, faptul că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la naşterea celui care a fost părintele Arsenie Boca“, a spus artistul fotograf Cornel Comici.

Din păcate, însă, spaţiul în care lucrările au fost expuse nu a fost suficient de mare pentru a cuprinde toate lăcaşurile de cult din zona noastră. Cu toate acestea, artistul fotograf făgărăşean şi-a lansat şi un calendar de colecţie cu toate aceste fotografii, ce se poate găsi în magazinele de profil din Făgăraş. Şi ce se putea îmbina mai bine cu imaginea bisericii decât imaginea unei icoane pe sticlă. În acest sens, făgărăşenii prezenţi au putut admira şi picturile artistei Lia Fluieraş.

„A fost foarte greu la început, dar pasiunea pentru pictură, şi mai ales pentru pictura icoanelor pe sticlă m-au îndemnat să continui, iar acum am ajuns să pictez icoane chiar şi pe piatră, pe marmură, sau pe coajă de ou. Am mai avut expoziţii şi în Braşov, Bucureşti, Franţa, chiar şi Grecia, însă prima mea expoziţie am avut-o tot aici, la Făgăraş, acum mai bine de 10 ani, şi tot în această perioadă“, a spus pictoriţa Lia Fluieraş.

„Acum bucuria sufletească este cu atât mai mare cu cât reuşim să aducem împreună majoritatea bisericilor din Ţara Făgăraşului, prin fotografiile realizate de către fotograful Cornel Comici, cu icoanele atât de măiestrit realizate de către pictoriţa Lia Fluieraş“, a spus Mihai Giuriţan, directorul Casei de Cultură din Făgăraş.

Expoziţiile pot fi vizitate zilnic de către cei interesaţi.

(Alina ROMAN)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ