Biserica din satul Vad, a primit cinstire de la ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

0
120
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a 28-a după Rusalii la biserica ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică” și ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vad, protopopiatul Făgăraș. Ierarhul a liturghisit împreună cu protopopul de Făgăraș, preotul Iulian Mihai Boac, preotul paroh Ioan Rînea, fostul preot paroh drd. Nicuşor Sorin Mustaţă, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare din Făgăraș și Brașov, iar credincioșii au participat în număr mare îmbrăcați în costume populare la slujba arhierească. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala Șaguniana formată din studenți ai Facultății de Teologie din Sibiu.
În cadrul Sfintei Liturghii, ipodiaconul Adrian Condurache a fost hirotesit diacon, iar preotul drd. Nicuşor Sorin Mustaţă a primit brâul roșu fiind hirotesit iconom în semn de prețuire pentru întreaga activitate pastorală desfășurată în satul Vad.
În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre Pilda celor poftiți la cină – despre cele trei tipuri de refuzuri diplomate pe care Stăpânul cel Bun le-a primit de la cei invitați la cină, subliniind gestul chemării la cină al celor de pe străzi și piețe pentru a primi darul.
De patru luni preotul paroh Ioan Rînea a preluat păstorirea comunității ortodoxe din Vad, a cărei biserică a fost ctitorită în 1874, fiind îndemnat de către ierarh să continue activitatea predecesorului său. În semn de mulțumire și de prețuire, părintele paroh a oferit ierarhului o icoană cu Maica Domnului.
La final Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a oferit senatorului Marius-Gheorghe Toanchină Crucea Șaguniană pentru mireni, iar primarului comunei Șercaia Cristinel Paltin un act de cinstire pentru implicarea în viața bisericii. De asemenea, au fost oferite acte de cinstire tuturor celor care au contribuit în mod deosebit la activitățile din cadrul parohiei. Mai apoi, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat atât noul preot paroh cât și comunitatea la demararea lucrărilor de pictură a întregii biserici. După oficierea Sfintei Liturghii, capela mortuară la care s-au făcut numeroase lucrări de reparare, modernizare și de înfrumusețare de către fostul preot paroh Nicușor Sorin Mustață, a fost binecuvântată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului alături de preoții împreună slujitori.
Sursa:mitropolia-ardealului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ