Binecuvântare pentru comunitatea din Dridif

0
241
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Credincioșii Parohiei Dridif, județul Brașov, au primit în Duminica a 23-a după Rusalii binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din vechiul sat aflat în Țara Făgărașului și a binecuvântat cu apă sfințită lucrările efectuate în ultima perioadă la acest locaș de cult. Prin eforturile comunității parohiale, cu sprijinul binefăcătorilor, locașul de cult ctitorit de ieromonahul Antonie Hoarște în anul 1868, în vremea păstorii Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, a fost înfrumusețat și dotat cu toate cele necesare oficierii sfintelor slujbe și pe timp de iarnă.

După slujba de binecuvântare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor slujitor din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Mihai-Iulian Boac, parohul Ionuț Cioacă și alți slujitori ai sfintelor altare.

Preotul paroh Ionuț Cioacă a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere a activității pastorale și administrative din comunitatea de la Dridif. Mai mulți binefăcători care au sprijinit comunitatea parohială la înfrumusețarea bisericii au primit acte de cinstire din partea ierarhului.

Părintele paroh Ionuț Cioacă i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și tuturor credincioșilor pentru sprijinul acordat în ultima perioadă.

Credincioșii din Dridif au avut posibilitatea să aducă cinstire Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, ctitor și ocrotitor al bisericii din satul brașovean, prin închinarea la racla în care se păstrează capul acestui sfânt ierarh.

 Mai multe detalii aici

LĂSAȚI UN MESAJ