Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 2.900 de morţi

0
29
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 2.901 morţi, fiind înregistrate 134.678 de cazuri, de la data apariţiei acestei boli, la jumătatea lui octombrie, şi până la 20 decembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Departamentul Artibonite (nord), unde s-a declanşat epidemia, rămâne cel mai afectat, cu 818 morţi, în timp în ce capitala haitiană, Port-au-Prince, unde trăiesc în condiţii foarte precare numeroşi sinistraţi, în urma cutremurului de la 12 ianuarie, au fost înregistraţi 257 de morţi.

Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma, a anunţat miercuri că o parte „deloc neglijabilă” a recoltei de orez din Haiti risca să fie pierdută, din cauza „temerii ţăranilor cu privire la o posibilă contaminare cu holeră”.

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), o filială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), anunţa, la sfârşitul lui noiembrie că, în următoarele 12 luni, s-ar putea înregistra până la 400.000 de cazuri de holeră, dintre care jumătate în următoarele trei luni.

Bilanţul Ministerului haitian al Sănătăţii a fost difuzat în contextul în care locuitorii ţării aşteaptă publicarea rezultatelor definitive ale primului tur al alegerilor prezidenţiale şi legislative, de la 28 noiembrie, marcate de incidente şi acuzaţii de fraudă.

LĂSAȚI UN MESAJ